Home Alcoià Diputació aprova per unanimitat ajudes per 6 milions d’€ per a autònoms...

Diputació aprova per unanimitat ajudes per 6 milions d’€ per a autònoms i pimes a les 141 poblacions alacantines

0
SHARE

La crisi econòmica precipitada per la pandèmia de coronavirus ha obligat a moltes pimes i autònoms hagen hagut de tancar portes durant la pitjor etapa de la crisi sanitària. Un fet que suposa pèrdues que dificulten ja no tornar a l’activitat, sinó simplement sobreviure a tot aquest col·lectiu. La situació que travessen ha portat a Govern central, regional i als propis ajuntaments a llançar ajudes per a reflotar aquest sector, que suposa més del 80% del teixit productiu de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

A eixes ajudes que ja han llançat la majoria de les administracions es suma ara la Diputació d’Alacant, que ha aprovat en plenari telemàtic destinar 6 milions d’euros per a aquests tipus d’empreses i treballadors. Ha sigut per unanimitat de tots els grups per a unes ajudes que arribaran a les 141 poblacions alacantines. A més, complementaran les que llancen els propis consistoris a cadascuna d’elles.

La principal destinació d’aquestes quantitats -2.000 euros com a máxim per cada demandant- és el lloguer de locals, pagament de subministraments bàsics o el retorn de préstecs. Totes elles despeses corrents que no han deixat de pagar-se a pesar de que pimes i autònoms no han pogut fer feina en condicions normals. Es tracta d’ajudes que Diputació ha qualificat com part del seu pla de recuperació econòmica després de la pandèmia.

Tots els grups polítics representats en el plenari provincial han valorat positivament l’acord, que farà menys complicat el retorn a una relativa normalitat a les empreses i autònoms afectats.