Home Alcoià L’IVACE anima a les empreses de la muntanya a auto abastir-se d’energia...

L’IVACE anima a les empreses de la muntanya a auto abastir-se d’energia implantant renovables

1439
0
SHARE

Facilitar l’accés de les empreses de la muntanya alacantina a un energia més barata i sostenible és una de les línies d’actuació de la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana. Per això, hui ha divulgat als empresaris de l’interior alacantí les ajudes que l’IVACE ofereix per a implantar l’auto subministrament elèctric a les seues naus, mitjançant plaques solars o aerogeneradors, entre altres recursos.

Una zona productiva de caràcter eminentment industrial com són les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla requereixen de grans quantitats d’energia elèctrica per a que les seues empreses estiguen operatives. Fins a aquest mateix estiu, l’abastiment elèctric, especialment a la sub comarca de la Foia de Castalla era deficient, situació solucionada, pel moment, amb la posada en marxa de la subestació elèctrica de Bastà, a Castalla. Així i tot, el consum en energia elèctrica continua sent, en gran part dels casos, la principal despesa de les empreses de la zona.

Després de cobrir la demanda d’energia de les empreses a l’interior alacantí amb la nova subestació de Castalla, ara l’IVACE ha llançat una campanya per a millorar les condicions amb les que operen les empreses. Es tracta de facilitar-los l’arribada de subvencions a interès zero amb les que adquirir sistemes d’auto abastiment energètic. Per a l’administració valenciana, aquest fet és viable i assequible gràcies a les ajudes, i a més facilitaria un suculent estalvi a les mercantils que permetria dedicar despeses a altres menesters més que a l’electricitat.

Els múltiples canvis normatius que s’han donat dins del l’àmbit de l’energia han retardat la implantació de sistemes d’auto abastiment elèctric per part de les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. No obstant, el Govern Central ha pres mesures aquest mateix divendres contra els alts costos de l’energia elèctrica. Una opció que es duria endavant mitjançant plaques solars o aerogeneradors, i que, a banda d’estalviar en el rebut elèctric de les empreses, també compliria una funció social millorant la sostenibilitat i la conservació del medi ambient.

Desenes d’empresaris han assistit a la jornada celebrada a l’Institut Tecnològic del Producte Infantil i d’Oci d’Ibi, AIJU, on han pogut conèixer de primera mà casos d’èxit.