Home Alcoi L’Ivace concedeix les ajudes per a millorar i modernitzar àrees industrials de...

L’Ivace concedeix les ajudes per a millorar i modernitzar àrees industrials de la Comuntat Valenciana

0
SHARE

La intensitat de les ajudes és del 100 % per a polígons de municipis en risc de despoblació, del 82,9 % en les àrees industrials amb EGM i del 82,75 % per a la resta

La convocatòria subvenciona amb fins a un milió d’euros les actuacions de millora en les àrees industrials amb EGM constituïda

Alcoi i Beniarrés s’han vist beneficiades en aquesta convocatoria de 2023

L’Ivace ha concedit les ajudes corresponents a la convocatòria de 2023 per a la millora i modernització de 235 àrees industrials de 142 municipis de la Comunitat Valenciana, tal com recull la resolució aprovada aquest dijous pel conseller d’Economia Sostenible i president del Ivace, Rafa Climent.

Les subvencions, que ascendeixen a un import global de 40 milions d’euros, beneficiaran a 28 comarques de la Comunitat Valenciana (8 de la província de Castelló, 11 de València i 8 d’Alacant) d’un total de 142 municipis (27 de la província de Castelló, 73 de València i 42 d’Alacant).

Aquestes ajudes s’emmarquen en la convocatòria corresponent a l’exercici 2023 que consisteix en una subvenció de fins al 100 % dels projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics i està dirigida a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana.

Així, cal recordar que en ella s’establien tres línies pressupostàries: una per a les localitats en risc de despoblació dotada amb dos milions d’euros, una altra per a la resta de municipis amb un pressupost de 28 milions d’euros i una nova línia específica de 10 milions d’euros dirigida a les localitats amb àrees industrials que tinguen constituïda vàlidament mitjançant acord plenari una Entitat de Gestió i Modernització, (EGM), a data 31 de desembre de 2022.

Intensitat ajudes

La intensitat de les ajudes ha sigut del 100 % per a la línia de municipis en risc de despoblació, del 82,9 % per a les localitats amb àrees industrials amb una EGM constituïda i del 82,7 % per a la resta.

D’aquesta manera, l’Ivace ha concedit subvencions per a la millora d’11 polígons industrials de sis comarques i huit localitats en risc de despoblació on i per a 207 àrees empresarials corresponents a la resta de municipis. Destacar que a les nostres comarques la localitat de Beniarrés ha estat beneficiada per aquesta ajuda.


Ajudes EGM

La convocatòria d’ajudes de 2023 contempla per primera vegada la subvenció amb fins a un milió d’euros d’actuacions de millora i modernització en les àrees industrials amb una EGM, una nova figura jurídica que recull la Llei d’Àrees.

En aquest sentit, s’han concedit subvencions a un total de 17 parcs empresarials, entre els que trovem la zona de Cotes Baixes a Alcoi.

Actuacions subvencionables

Entre les actuacions subvencionables destaca l’obra civil per a la portada total o parcial al polígon de serveis i /o infraestructures com a energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua que permetrà donar un major subministrament a les empreses i la construcció de grans infraestructures que beneficien a l’àrea industrial com un baixador ferroviari, ponts o creació de vials d’accés al parc empresarial.

Se subvencionarà l’adquisició de terrenys confrontants a l’àrea industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments i accessos, així com la implantació en el polígon o en terrenys confrontants d’estació de servei, centre polivalent, servei de correus, oficines bancàries, instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d’educació infantil, hotel i servei de salut i restauració.

També s’inclou la millora en el subministrament elèctric, en el subministrament d’aigua i la dotació o millora del subministrament de gas, la generació d’energia renovable per a tot el polígon, la implantació d’algun sistema que permeta la identificació correcta dels codis LER (Llista Europea de Residus) dels residus generats, la creació d’eina web amb informació de l’àrea industrial o la creació d’un cens d’empreses del polígon.

De la mateixa manera, se subvencionarà la millora de la senyalització dels carrers i les zones verdes, i la implantació de recorreguts bio saludables, la millora viària mitjançant l’habilitació de nous aparcaments, voreres més àmplies, nous accessos, passarel·les per als vianants, eixample dels vials i pàrquing de camions.

L’adequació de marquesines per a les parades d’autobús dins del polígon industrial o en un radi de 300 metres i la creació o millora de zona/punts de recàrrega de vehicles elèctrics dins del parc empresarial (incloses bicicletes elèctriques i patinets elèctrics) són també actuacions subvencionables.

Així mateix, s’inclou l’ampliació o creació de depuradora, l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica, la vigilància a través de circuit tancat de televisió, la creació de carril bici, la millora de l’enllumenat públic, de la xarxa contra incendis i del sanejament separatiu de les aigües residuals.