Home Alcoià L’IVACE veu favorable la instal·lació del polígon mancomunat al terme de Muro...

L’IVACE veu favorable la instal·lació del polígon mancomunat al terme de Muro en els informes

2259
0
SHARE

Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat i IVACE apropen postures al voltant de la creació d’un nou polígon mancomunat al terme municipal de Muro. Els informes en els que treballa l’administració donen, pel moment, arguments favorables per a la creació d’aquesta superfície, on s’ubicarien empreses de les poblacions incloses en l’ens supracomarcal. Tot per a un polígon que té com a requisit fonamental la sostenibilitat.

Fa ja més de 7 anys que les comarques de l’Alcoià i El Comtat veien amb il·lusió la creació de la Mancomunitat que uneix a dia de hui fins a 15 poblacions de l’interior alacantí. L’ens naixia amb objectius clars: la dinamització de l’economia, l’ocupació i la cultura a la muntanya alacantina, així com la prestació de serveis de forma mancomunada que permeteren un marge d’estalvi als ajuntaments integrats en la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat (MAC). No obstant, el major dels projectes els conforma la construcció d’un polígon mancomunat per a albergar indústria.

Inicialment es va treballar amb dos opcions: terrenys a Muro, prop de la pedania de Benàmer; o altres a Banyeres de Mariola. Finalment ha sigut la primera de les opcions la que ha anat endavant, i de fet, des de la MAC ja s’ha parlat en diverses ocasions amb l’IVACE, un dels ens amb competències en matèria de construcció de superfícies industrials. L’ens que comanda l’alcoiana Júlia Company es troba treballant en la confecció d’un informe que analitze la idoneïtat i la viabilitat de crear aquest polígon, que ajudaria a la instal·lació de més empreses en localitats on l’expansió, tant urbana com industrial, està dificultada per l’orografia.

Segons ha informat l’ens supramunicipal de la muntanya alacantina, aquests informes evolucionen favorablement cap a la creació de superfície industrial mancomunada a Muro. Tot després de la reunió mantinguda entre els dos ens i els seus respectius responsables, Blas Calbo per la Mancomunitat i Company per l’IVACE. Els tècnics de Generalitat han mantingut reunions per a avaluar els components del projecte de polígon a la vila murera. Els dos ens van acordar en abril avançar per a aconseguir establir més sòl industrial per a les poblacions de la MAC, cosa de es durà a terme, previsiblement, entre les rotondes de l’autovia en torn a la pedania murera de Benàmer.

El projecte que baralla la mancomunitat s’ubicaria sobre una superfície de vora 400.000 m2 i tindria com a condicions ser sostenible i protegir l’entorn natural.