Home Alcoi L’IVAM exposa a València una mostra amb material relacionat amb la indústria...

L’IVAM exposa a València una mostra amb material relacionat amb la indústria procedent d’Alcoi

573
0
SHARE

‘Indústria/Matrius, trames i sons’, és el títol de l’exposició que se pot visitar en l’IVAM, a València des del passat 6 de maig i fins al 17 d’octubre. És un projecte de Lorenzo Sandoval i Tono Vizcaíno i compta amb material cedit per l’Arxiu Muncipal d’Alcoi i per diferents particulars i col·lectius.

L’IVAM acull des del 6 de maig fins al 17 d’octubre l’exposició ‘Indústria/Matrius, trames i sons’, una col·laboració desenvolupada per l’artista Lorenzo Sandoval i l’arqueòleg Tono Vizcaíno. Aquest projecte de caràcter híbrid se situa entre la creació d’un arxiu i un projecte artístic. El seu objectiu és plantejar una lectura necessàriament parcial del patrimoni industrial valencià basada en el fet sonor, l’immaterial i en els moviments socials.

El projecte es desenvolupa a través de la compilació de sons, processos, imatges, vídeos, música, peces d’art i documents vinculats a les fàbriques en el seu context original d’ús, així com també en el seu abandó i en la seua reconversió en espais patrimonials. La mostra s’ha articulat en tres eixos temàtics interrelacionats: ‘Prendre la paraula’, ‘El so de les màquines’ i ‘Dispositius d’interdependència’.

Aquest projecte compta amb nombrós material cedit per l’Arxiu Municipal d’Alcoi, com cartells dels mítings llibertaris de principis de segle XX a la nostra ciutat, fotografies de treballadores, plànols i catàlegs de maquinària, entre d’altres. També han aportat material sobre la nostra ciutat: Salomé Moltó (CNT), Floreal Rodríguez de la Paz (CNT), Josep Fuster, Edurne Vaello, Nando Hervido, Damià Llorens/We Are not Brothers, Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi, Club d’Amigues i Amics de la Unesco d’Alcoi, Ràdio Alcoi, Vicent Cortés, l’Ateneu Cultural El Panical, Josep Tormo Colomina, Alcoi Industrial i Fani Grande.

“Recomane visitar aquesta mostra a València en la que Alcoi és protagonista perquè parlar de Patrimoni Industrial és parlar d’Alcoi, i no només de la maquinària produïda o dels materials fabricats en la nostra ciutat, també de les reivindicacions i les formes d’organització que es van dur a terme des de finals del segle XIX fins l’actualitat”, ha explicat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.