Home Alcoi L’IVAM porta els concerts gratuïts del cicle ‘Esplai’ a Alcoi com a...

L’IVAM porta els concerts gratuïts del cicle ‘Esplai’ a Alcoi com a Capital Cultural Valenciana 2021

320
0
SHARE

La segona edició del cicle Esplai IVAM se celebra aquest estiu a Alcoi amb concerts gratuïts programats per a les nits del divendres 25 de juny i 2 de juliol. Es tracta de dues propostes musicals actuals que introdueixen nous llenguatges en el museu a través de la proposta experimental de lartista ClaraPeya, que combina el piano clàssic amb sintetitzadors electrònics, i el folk a la valenciana del grup Senior i el Cor brutal, que ho fa amb sons de fusta, tecles i cordes, seguint la tradició del rockfolk nord-americà.

Per a Nuria Enguita, directora delIVAM, “traslladar el festival Esplai a Alcoi és una prova de la nostra aposta per reforçar la programació cultural en aquesta seu. El nostre objectiu és descentralitzar cada vegada s les activitats del museu a tot el territori valencià. A s, enguany hem programat dos concerts molt diferents, pede gran qualitat. Volem acostar al blic el caràcter multidisciplinar de lart i combinarlo amb una oferta lúdica, per a tots els blics, ideal per a les nits destiu a laire lliure”.

Clara Peya, pianistaicompositora, és considerada una de les creadores s originals que han aparegut en els últims temps en lescena musical. La seua biografia és frenètica i transita entre la música, el teatre i lactivisme. Musicalment, bascula entre la música de cambra, el jazz, el pop i lelectrònica, mantenint sempre com a centre de gravetat el piano. A Alcoi actuarà sola davant el piano, jugant amb les tecles i amb sintetitzadors que generen una atmosfera única i inclassificable.

Per partseua, Landete (Senior) va fundar el projecte en 2007 i, des del principi, es va fer acompanyar per músics (elCorBrutal) de caràcter polifacètic. En el seu estil són recognoscibles les influències del country. Per aquest motiu, i com afirmen ells mateixos, fan composicions “a l’estil de la valenciana, és a dir, música americana, però de València”. Al llarg de la seua carrera han editat els treballs ‘L’experiència gratificant’ (2009), ‘Gran’ (2011), ‘València, Califòrnia’ (2013), ‘El poder del voler’ (2014) i ‘Valenciana Vol.1′ (2017). A Alcoi, el blic podrà gaudir dun repàs als s de 10 anys de trajectòria de la banda amb sons de fusta, tecles i cordes.