Home Cocentaina L’IVCR+i inicia els treballs de restauració d’un dels quadres del segle XVII...

L’IVCR+i inicia els treballs de restauració d’un dels quadres del segle XVII que alberga Cocentaina

429
0
SHARE

Persona especialitzat pertanyent a l’Institut Valencià de Restauració (IVCR+i) han estat aquest dijous 25 de juny a Cocentaina per a traslladar una de les obres pictòriques de més valor que s’exposen a la capital del Comtat. Es tracta de l’obra ‘Santa Clara davant els sarracens’, obra del pintor barro italià Paolo Di Mattei, que es troba allotjada al Convent de les Monges Clarisses.

L’obra data del segle XVII i fou encarrega pel Comte de Cocentaina, Francisco de Benavides i Corella. Els treballs de restauració formen part del conveni signat entre l’IVCR+i i l’Ajuntament de Cocentaina el passat mes de febrer, que inclou treballs de restauració del patrimoni pictòric contestà. Unes actuacions que s’emmarquen dins del V Centenari de la Mare de Déu del Miracle.

El quadre, de més de 3 metres d’ample, segueix a altres obres que l’ens restaurador valencià ja ha restaurat a la vila comtal. Les tasques per a desmuntar l’obra han sigut escomeses amb tota cura pel personal especialitzat en presència d’una representació de la capital del Comtat. Els treballs també valdran per a estudiar de prop les característiques del barroc italià de finals del segle XVII.