Inici Alcoià Dos nous positius per coronavirus durant la darrera setmana a l’Alcoià, El...

Dos nous positius per coronavirus durant la darrera setmana a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

850
0
COMPARTIR

L’estabilitat en les xifres continua sent la tònica dominant en quant a l’evolució de la pandèmia de coronavirus a les comarques de la muntanya alacantina des de fa més d’un mes. Les xifres pràcticament no es menegen a la immensa majoria de les localitats de la zona des de llavors, però encara es produeixen novetats respecta tant al contagi com a la superació de la malaltia.

En el cas de la darrera setmana, són dos nous casos positius per Covid19 els registrats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Des del passat 19 de juny, dos poblacions de l’interior alacantí han registrat nous casos de contagi pel virus, segons han confirmat les proves PCR dutes a terme. Es tracta de la ciutat d’Alcoi, amb un nou cas positiu; i de la vila d’Ibi, amb altre contagi per coronavirus.

Teòricament, la tasca de rastreig que està duent a terme el sistema d’Atenció Primària està encarregat d’aïllar aquests casos i contactar amb les persones que hagen estat en contacta amb ells per a evitar possibles rebrots. A hores d’ara són 394 les persones positives per coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi, on continua mantenint-se la situació de cap ingrés hospitalari per la pandèmia.

Perill de rebrots

I tot en un context de cert risc de nous contagis amb la fi de l’Estat d’Alarma i l’apertura dels recursos turístics. A part d’Espanya estan produint-se rebrots que en el cas de la Comunitat Valenciana han afectat sobre tot a la província de València. A nivel regional són 2.042 casos actius els que hi ha a hores d’ara en una jornada en la que hi ha hagut que lamentar 1 nova mort pel virus i 7 nous contagis en la darrera jornada. El de les víctimes és altre dels indicadors que no ha experimentat variacions des de principis de mes a la muntanya alacantina.