Inici Alcoià Lleuger repunt dels contagis en la novena jornada sense morts per coronavirus...

Lleuger repunt dels contagis en la novena jornada sense morts per coronavirus al Departament de Salut d’Alcoi

333
0
COMPARTIR

L’evolució de la pandèmia de coronavirus a l’interior de la província d’Alacant continua sent favorable, tal i com s’està manifestant al llarg de les darreres jornades. La mitjana de contagis oscil·la en torn als 5 nous cada dia a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, tot i que les dades pertanyents al 26 de maig -que apareixen al dia següent- recullen un lleuger repunt dels nous positius. El contrari que ocorre, afortunadament, amb les morts pel virus, que encadenen ja 9 jornades sense produïr-se.

Tot i no tenir cap ingrès hospitalari per coronavirus ni cap pacient en UCI afectat pel patògen, i a que s’espera passar a la Fase II del desconfinament a partir del proper dilluns, cal no baixar la guàrdia. El repunt de contagis d’aquesta jornada, xifrat en 8 nous positius per Covid19, fa ascendir el tota des de l’inici de la crisi sanitària a 546 persones. Casi 400 de cada 100.000 habitants de la muntanya alacantina han resultat infectats.

Evolució ben diferent la que continuen manifestant les dades de morts, estancades des de fa vora setmana i mitja en les 115 persones. Totes elles han rebut hui l’homenatge de les localitats on van viure amb el minut de silenci i l’aplaudiment convocat per diferents ajuntaments. El control dels brots als geriàtrics d’Alcoi i Onil infectats ha desembocat en una notable davallada del percenatge de creixement de víctimes, que en xifres absolutes segueix sent el segon major de tota la Comunitat al Departament de Salut d’Alcoi.

Repunt del contagi a la Comunitat

Les dades de contagis recollides aquest dimecres 27 també parlend’un repunt en aquest indicador d’evolució de la pandèmia. Dels 16 d’ahir a tota la regió s’ha passat als 150 de hui, deixant un total de 15.600 positius des de l’inici de la pandèmia, dels quals poc més de 3.000 segueixen actius. La data d’altes hospitalàries, tot i això, segueix superant als positius, sumant 168 aquesta jornada. Tot en un dia en que la Comunitat Valenciana ha perdut a 4 dels seus habitants arrel del virus. El total de baixes és de 14.017.