Home Alcoi Alcoi perd a Paco Bustos, el revolucionari de l’esport local, a mans...

Alcoi perd a Paco Bustos, el revolucionari de l’esport local, a mans del càncer

0
SHARE

El càncer, una de les grans lacres sanitàries del segle XXI, i no el coronavirus, ha sigut la malaltia que ha acabat amb la vida de Paco Bustos. Ha sigut aquest dimecres 27 de maig i després de 2 anys de lluita contra la infermetat. La ciutat d’Alcio ha d’acomiadar-se així del que fou el regidor d’Esports que més temps ha estat en el càrrer en la Història de la democràcia a la ciutat dels ponts. Tenia només 67 anys.

Bustos està considerat com un dels revolucionaris de la vessant esportiva alcoiana. Quan va entrar a formar part de l’equip de govern de la mà de Pepe Sanus allà pel 1985, l’esport era pràcticament residual a Alcoi, tant en practicants com en infraestructures esportives. Cosa que va canviar sota el seu comandament, que es va allargar fins l’any 2000. En eixos anys es va millorar i ampliar al Poliesportiu Francisco Laporta i van arribar a la ciutat grans esdeveniments esportius.

El segle XXI va comportar per a Bustos canvis vitals. Va entrar a gestionar el Centre Comercial Alzamora, el principal de la ciutat, fins la seua jubilació al 2018. Paral·lelament, presidia la Fundació Club Deportivo Alcoi, l’ens que s’encarrega de la pedrera blanc i blava. D’ací a la jubilcació, de la que únicament ha pogut gaudir durant dos anys, fins la que malaltia li ha guanyat la batalla.

Des de tvA volem fer públic el nostre reconeixement a la figura de Bustos, al temps que volem enviar tota l’estima dels que composem aquesta casa a la seua família i amics.