Home Alcoià Lliurats els premis del I Concurs Ecojoguet del Campus d’Alcoi de la...

Lliurats els premis del I Concurs Ecojoguet del Campus d’Alcoi de la UPV

504
0
SHARE

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) ja ha lliurat els premis de la I edició del Concurs Ecojoguet-UPV Campus d’Alcoi dirigit a estudiants de 1r i 2n de Catxillerat científic, tecnològic i/o artístic i cicles formatius. El concurs està organitzat pel propi campus i per l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i d’Oci (AIJU).

Compta amb la col·laboració dela Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología-Ministeri d’Economía, Industria y Competitivitat, y la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi.

El concurs ha registrat una gran participació d’estudiants amb representació de 8 centres educatius d’Ontinyent, Castalla, València, Ibi, Castalla i Novelda. L’esdeveniment ha sigut presentat per Santiago Ferrándiz, director acadèmic del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes. També ha participat Enrique Seguí, com a representant d’AIJU.

El present concurs té per objecte despertar l’interés sobre la importància que el disseny de productes té en la vida quotidiana i més concretament en com el disseny pot aconseguir un producte sostenible. Per a participar en el concurs, cada grup ha presentat el disseny d’un producte la principal funció del qual consistisca en un producte ecològicament millor -amb una gestió responsable dels residus, amb un consum energètic responsable/evitant la contaminació….-. El concurs s’ha celebrat en format en línia a causa de l’actual situació sanitària marcada per la Covid-19.

Dues modalitats de participació

Disseny 2D: La temàtica del disseny està orientada a un correcorredor o un carro de nines, per a edats compreses entre 1 a 3 anys.

Disseny 3D: La temàtica del disseny està orientada al disseny en 3D d’un ninot o un joguet d’arrossegament (tren, cotxe, moto, etc).