Home Alcoià Fins a 24 poblacions de L’Alcoià i El Comtat reben ajudes de...

Fins a 24 poblacions de L’Alcoià i El Comtat reben ajudes de Diputació per a la reparació de camins

385
0
SHARE

Un total de 80 municipis de la província es beneficiaran enguany de les ajudes de la Diputació d’Alacant destinades a la reparació i conservació de camins de titularitat no provincial. La Junta de Govern ha aprovat la distribució d’aquestes subvencions, que ascendeixen en conjunt a 509.360 euros i que permetran realitzar treballs de reparació i desbrossament en més de 300 camins.

El Diputat de Carreteres, Alejandro Morant, ha assenyalat que “s’han atès totes les sol·licituds que s’han presentat”, és a dir, un total de 142, ja que alguns ajuntaments, tots d’ells menors de 5.000 habitants, han presentat més d’una petició. Els treballs de reparació i desbrossament són molt importants per mantenir la seguretat i vialitat d’aquests camins, alguns d’ells essencials per al trànsit dels veïns, ja que donen accés a habitatges disseminats o a explotacions agrícoles”, ha explicat.

Els municipis que han obtingut subvenció són Llíber, Els Poblets, Sanet i Negrals, Murla, Beniarbeig, La Vall d’Ebo, Benigembla, l’Atzúvia, la Llosa de Camacho, Alcalalí, el Verger, la Vall de Laguar, Xaló, Vall de Gallinera, Orba, Sagra, Benidoleig, Castell de Castells, la Vall d’Alcalà, Jesús Pobre, Senija, Ràfol d’Almúnia, Tormos, Benimeli, Benitatxell i Parcent, a la Marina Alta; mentre que a la Marina Baixa, s’actuarà en camins de Sella, Bolulla, Relleu, Tàrbena, Confrides, Castell de Guadalest, Benimantell, Benifato i Beniardà.

La Diputació també subvencionarà als ajuntaments de Formentera, Daya Vella, Granja de Rocamora, Daya Nueva, Sant Isidre, Benferri, Algorfa i Benijófar, a Vega Baixa, i Torre de les Maçanes, Aigües, Agost i Busot, a l’Alacantí. Penàguila, Benifallim i Tibi, a l’Alcoià, i Almudaina, Alcocer de Planes, L’Alqueria d’Asnar, Balones, Alfafara, Benilloba, Benillup, Benimassot, Millena, Benimarfull, Alcoleja, Planes, Famorca, Fageca, Gaianes, Beniarrés, Gorga, Tollos, Benasau, Tollos i Agres, al Comtat, també obtindran ajuts per a l’arranjament de camins.

Finalment, al Vinalopó es distribuiran subvencions a les localitats de Biar, Salines, Cañada, Camp de Mirra i Beneixama, a l’Alt Vinalopó, i Fondó de les Neus, Fondó dels Frares, Algueña i la Romana, en el Mig Vinalopó. Aquesta convocatòria d’ajudes, destinada a tasques de reparació i conservació, es complementarà enguany amb una altra línia d’ajuts de 1,8 milions d’euros per a inversions en camins, en aquest cas per a construcció, reforma o gran reparació, incloent accions com reforços de ferma, pavimentacions, millora de la seguretat viària, establiment d’infraestructures vianants, dotació d’enllumenat o millora del drenatge