Home Alcoi Llum verda al nou servei d’autobús a Alcoi amb 19 vots favorables

Llum verda al nou servei d’autobús a Alcoi amb 19 vots favorables

362
0
SHARE
Ple extraordinari de l'Ajuntament d'Alcoi per aprobar el projecte de bus urbà
Ple extraordinari de l'Ajuntament d'Alcoi per aprobar el projecte de bus urbà

El Ple Municipal Alcoià ha aprovat el nou servei d’autobús amb 19 vots a favor (PSOE, PP, Ciudadanos, Vox i No adscrit) i 5 en contra (Compromís, Podem i Guanyar).

Cal recordar que en el Ple del passat 14 de juliol es va fer l’aprovació inicial mitjançant la qual passava a exposició pública. Durant aquest període no hi ha hagut cap al·legació. A més, complint amb la legislació vigent l’Ajuntament d’Alcoi va enviar el projecte a la Generalitat. La direcció general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible va informar favorablement realitzant unes observacions que segons el consistori han sigut incloses en el projecte per part del personal tècnic de l’Ajuntament, en concret: que la ubicació definitiva de les parades (en el primer document eren aproximades) de les línies interurbanes que coincidisquen amb les de la línies urbanes s’establirà en el document de condicions concretes del servei. En les marquesines d’aquestes parades deurà haver-hi un espai d’informació dels serveis interurbans. Finalment l’informe també considerava que s’havia de revisar l’apartat que assegurava l’acompliment del 22,5% de quota d’autobusos de zero emissions que s’exigeix, cosa que afirmen s’ha fet també passant-hi de 2 a 3 autobusos elèctrics.

El nou servei inclou les incorporacions i canvis duts a terme després del procés participatiu. El següent pas serà la redacció del plec de condicions previ a la licitació, tornarà a fer-se un procés de participació, i la intenció del consistori es que es puga adjudicar en maig i que es pose en marxa quan finalitze la pròrroga actual a mitjan juliol. Els contractes prorrogats no estan ni caducats ni finalitzats, és una fórmula habitual que es fa tant en l’administració pública com privada.

El nou servei inclou la renovació completa de la flota, servei directe a l’Hospital des de tots els barris de la ciutat, accés a la piscina municipal, La Salle, Horta Major i Andreu Sempere, així com al cementeri i poliesportiu el cap de setmana des de tots els barris.

A banda del servei, cal recordar que una proposta dels pressupostos participatius va ser instaurar el servei al poliesportiu per als entrenaments durant les vesprades. Aquesta proposta es va ajornar a causa de la Covid 19. D’acord amb els clubs, apunten que el Centre d’Esports està acabant de perfilar els horaris i farà una reunió per concretar el servei amb la intenció que estiga en marxa durant els primers 6 mesos de 2023 a prova, per a poder incorporar-ho al servei habitual si el resultat és satisfactori.

«Connectar tots els barris i donar un servei ràpid que done solucions a la ciutadania del segle XXI és la nostra prioritat tenint un servei que puga ser assumit per l’Ajuntament. Hem escoltat a la gent i hem incorporat moltes propostes viables que faran que tinguem un millor i més eficient servei», ha destacat el vicealcalde, Jordi Martínez qui ha recordat que «la gran aposta d’aquest govern va ser la creació d’una tarifa plana per als grups socials menys afavorits: escolars, estudiants, aturats i jubilats. Amb ella, no només ajudem a aquells que més ho necessiten sinó que apostem per fomentar l’ús del transport públic, imprescindible si volem una ciutat sostenible i de futur per als nostres fills».

Un servei desfasat segons Compromis Alcoi

El portaveu i regidor del grup municipal Compromís Alcoi, Màrius Ivorra, ha manifestat la seua preocupació pels continus acords del govern del PSOE amb els partits de la dreta i ultra dreta, per tirar avant diferents accions a la ciutat.

«Aquesta proposta d’autobusos no millora el servei, continuen faltant connexions amb els polígons, les freqüències no varien, i la conversió en un servei baix en emissions es redueix a una línia – comenta el Portaveu Ivorra- Aquest nou contracte naix caducat, amb una proposta de servei totalment desfasada, i sense mires a millorar un servei que hem de potenciar, si el que realment volem és eliminar l’ús del vehicle particular en trajectes urbans, més contaminants. En definitiva un servei de transports públic on la dreta i l’ultra dreta, negacionista del canvi climàtic, es troben tant còmodes que no han dubtat en votar a favor.»