Home Alcoi L’Oficina Pangea executa 10 accions per a fomentar la integració dels migrants...

L’Oficina Pangea executa 10 accions per a fomentar la integració dels migrants al llarg de l’any a Alcoi

292
0
SHARE
Participants en una de les accions de Pangea a Alcoi.

Pangea és l’oficina local d’informació, mediació, assessorament i orientació per al col·lectiu de persones immigrants de l’Ajuntament d’Alcoi. Aquest servei té com a objectiu posar al seu abast tots els recursos que l’administració i altres entitats disposen en la matèria, per a facilitar la seua integració, afavorint la interculturalitat i la convivència.

Per a aconseguir aquest objectiu, Pangea du a terme l’orientació per a l’accés als sistemes educatiu, laboral, sanitari, formació ocupacional i no reglada, habitatge, etc… També l’assessorament i acompanyament en matèria d’integració cultural i de la situació i regulació legal a la Comunitat Valenciana i lloc on es pot tramitar. A més, realitza el programa voluntari de comprensió de la societat valenciana, anomenat Escola d’Acolliment. Així mateix, du a terme activitats encaminades a afavorir la interculturalitat i convivència entre la població immigrant i la d’acolliment.

Dins d’aquestes activitats- ja que l’Oficina Pangea no sols s’encarrega de l’assessorament en matèria administrativa sinó també ha de generar espais i activitats que ajuden a fomentar la integració del col·lectiu en el municipi d’Alcoi- cal destacar algunes de les quals ha dut a terme al llarg de l’any.

Accions concretes

Al febrer va tindre lloc una xarrada de sensibilització en el CIP FP Batoi, a la qual van assistir 53 alumnes. Al mes següent, el 24 de març van visitar el Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó. El 4 d’abril un total de 60 alumnes -39 xiques i 21 xiques- van assistir a una xarrada de sensibilització en el col·legi José Arnauda. També van participar en activitats d’oci i temps lliure els dies 14, 21 i 28 d’abril amb visites al Racó Sant Bonaventura, Via Verda i El Puig.

El 19 de maig van assistir a una xarrada informativa i d’oci en El Camí 40. El 31 de maig, van comparéixer a una jornada sobre conceptes d’estrangeria i recursos d’integració. Va tindre lloc en l’Àgora i va comptar amb 80 assistents: 68 dones i 12 homes. Finalment, el 28 de juliol van visitar el Refugi de Cervantes.