Home Castalla Castalla trasllada a Sanitat la necessitat de construir la residència de majors...

Castalla trasllada a Sanitat la necessitat de construir la residència de majors i el centre de dia quant abans

0
SHARE
Imatge de la reunió mantingut entre l'Ajuntament de Castalla i Sanitat a la capital de la Foia.

La ciutat de Castalla no compta a dia de hui amb infraestructures per a atendre a les persones majors i dependents. Tot a pesar de superar els 11.000 habitants i de que aquest tipus de dotacions no abunden a la sub comarca de la Foia de Castalla, ni tampoc a la resta de la muntanya alacantina. Per això, des de fa ja vàries legislatures, l’Ajuntament de Castalla ve reivindicant davant la Generalitat Valenciana -que té les competències en aquesta matèria- la seua construcció.

La capital de la Foia necessita d’una residència destinada a la Tercera Edat i un centre de dia per a un col·lectiu cada vegada més nombrós degut l’envelliment natural de la població. Durant la passada legislatura es van tancar acords per a avançar en aquest sentit amb l’anterior Consell. Ara, els responsables municipals castelluts volen que el nou Executiu autonòmic accelere els tràmits per a la seua posada en marxa.

Castalla compta inclús amb edificis i terrenys que poden ser destinats a aquesta finalitat, i ha mostrat en el passat la seua disposició a cedir-los per a crear els equipaments que necessita. Els treballs correrien a càrrec de l’administració regional. Precisament això és el que li ha plantejat la delegació castelluda al Secretari Autonòmic de Sanitat, amb qui s’han reunit aquesta mateixa setmana.

Sense resposta concreta

A banda, la ciutat també requereix d’unes instal·lacions adequades en les que ubicar el departament de Serveis Socials, el que més càrrega ha tingut a totes les poblacions durant la pandèmia de la Covid19. Sanitat ha pres nota de les demandes que arriben des de Castalla, tot i que no hi ha constància d’un compromís ferm ni calendaritzat per part de la Generalitat Valenciana a l’hora de construir cap de les peticions de la localitat. Tot i això la visita del secretari autonòmic, Emilio Argüeso, ja suposa un pas endavant.