Inici Alcoi L’Ordenança Municipal de Circulació d’Alcoi impedirà a patinets i bicis circular per...

L’Ordenança Municipal de Circulació d’Alcoi impedirà a patinets i bicis circular per les voreres

159
0
COMPARTIR

L’Ajuntament d’Alcoi treballa a hores d’ara en enllestir l’Ordenança Municipal de Circulació, que ha regir de quina manera i quins vehicles poden menejar-se per la ciutat. Es tracta d’un document necessari, tota vegada que la mobilitat urbana està canviant gràcies a l’aparició de nous vehicles i al major ús d’altres sostenibles, com les bicicletes. A més, Alcoi ha fet d’aquest paràmetre un dels fonaments de la seus estratègia de ciutat intel·ligent.

Inicialment, la proposta de l’equip de govern incloïa la possibilitat de que patinets elèctrics i bicicletes pogueren circular per les voreres de la ciutat. Una proposta que s’ha trobat amb l’oposició de PP i Guanyar, que consideren que la millora de la mobilitat sostenible s’ha de fer a costa dels cotxes, no dels vianants. Aquesta posició ha sigut finalment assolida per l’equip de govern, que impedirà en l’ordenança la circulació de patines elèctrics i bicicletes per les voreres alcoianes.

Prohibir als vehicles sostenibles circular per les voreres és una directriu que ha establert la Direcció General de Trànsit (DGT). És més que probable, vistes les modificacions de la proposta alcoiana, que els vehicles de mobilitat personal no transiten per les voreres a Alcoi i hagen de fer-ho pels carrers.