Home Cultura L’orquestra ADDA Simfònica, nominada de nou als Grammy Llatins pel seu disc...

L’orquestra ADDA Simfònica, nominada de nou als Grammy Llatins pel seu disc tribut a Chick Korea

0
SHARE
Representants de l'ADDA Simfònica i la Diputació amb el disc premiat.

L’orquestra ADDA Simfònica de l’Auditori de la Diputació d’Alacant i el director Josep Vicent han estat nominats a la 66 edició dels American Grammy a la categoria ‘Best large jazz ensemble àlbum’ amb el disc ‘Ritmo: The Chick Corea Symphony Tribute’. Amb aquesta nominació culmina un gran any per a l’agrupació alacantina que, entre altres premis, a finals de setembre va ser nominada als Latin Grammy, en aquesta ocasió a la categoria de Millor Àlbum Instrumental.

Els guanyadors dels Grammy Llatins es donaran a conèixer dijous que ve, 16 de novembre, en una gala que per primera vegada surt de Miami i se celebra a Sevilla. El president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, ha volgut compartir aquesta notícia i ha volgut traslladar la seva “felicitat i emoció” a Josep Vicent i als membres de l’orquestra de l’ADDA.

Valoracions

“Per a la Diputació aquesta nominació als premis més importants del panorama musical internacional és una satisfacció immensa que volem compartir amb els milers d’alacantins amants de la música que han gaudit d’aquests primers cinc anys de camí de l’ADDA·Simfònica”.

També Josep Vicent ha mostrat “una emoció indescriptible perquè aquesta nominació és un reconeixement a l’esforç que fem diàriament per posar la música i la cultura on es mereixen”. El director de l’ADDA ha destacat, a més, la qualitat del disc i dels seus col·laboradors.

El projecte simfònic amb banda es va gravar en directe durant el festival Fijazz 2021 sota la direcció de Josep Vicent i va comptar amb la col·laboració d’artistes de la talla de Paquito D’Rivera, Antonio Lizana, David Pastor i el Trio de Emilio Solla, format per Jorge Roeder al contrabaix, Ferenc Nemeth a la bateria i el mateix Solla -premi Grammy al Millor disc de Jazz, al piano-.

Col·laboracions internacionals

Precisament l’insigne pianista va fer els arranjaments per a orquestra simfònica d’aquest disc, que té una durada de seixanta minuts i que va veure la llum aquest mateix any com un homenatge a la llegenda del jazz. Entre altres temes, ‘Ritmo: The Chick Corea Symphony Tribute’ inclou ‘Pixieland Rag’, ‘El Bozo’ (Pt. II), ‘Leprechaun’s Dream’, ‘Children’s Songs’, ‘Senyor Mouse’ o ‘Armando’s Rhumba’.

Es tracta del segon àlbum gravat amb Warner Classics, una de les discogràfiques més grans del món, que disposa d’un catàleg d’enregistraments amb artistes de la talla d’Herbert von Karajan, Yehudi Menuhin, Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Maria Callas, Martha Algerich o Damián Martínez.

El primer treball que va nàixer de la col·laboració de l’orquestra alacantina amb el segell discogràfic incloïa una selecció monogràfica del compositor Camille Saint-Saëns en commemoració del centenari de la seva mort.