Home Agricultura L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil trasllada consells als agricultors per a...

L’Equip ROCA de la Guàrdia Civil trasllada consells als agricultors per a evitar robatoris d’olives a la muntanya

0
SHARE
Un olivar als camps de l'Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Entre finals de novembre i el mes de gener sòl recollir-se un dels principals productes agrícoles que existeixen als camps de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. A bona part de les localitats de la zona es cultiven oliveres, que amb el seu fruit donen com a resultat el conegut com a ‘or líquid’. És l’oli d’oliva, producte fonamental de la dieta mediterrània pel seus coneguts efectes beneficiosos per a la salut i el sabor que aporta a la cuina.

Enguany, la collita no serà de les més quantioses dels darrers anys, cosa que, junt a la crisi inflacionista, ha disparat el preu d’aquest producte. Tant que s’ha convertit en un dels productes que es troben en el punt de mira dels amics d’allò alié en quant a agricultura es refereix. Alguns camps de la muntanya ja han patit robatoris, pel que les forces de seguretat han activat una campanya de prevenció adreçada als llauradors.

Consells de l’Equip ROCA

La primera reunió ha tingut lloc a Fageca, on efectius de l’Equip ROCA de la Guàrdia Civil ha traslladat el seus consells a uns 40 agricultors de la zona. Aquest cos es dedica a prevenir i investigar delictes escomesos en l’àmbit rural i en relació amb l’agricultura i la ramaderia. Evitar robatoris en massa d’olives és l’objectiu d’aquesta campanya, en la que es respon als principals dubtes dels agricultors.

Els principals consells per als llauradors passen per, sempre, deunciar qualsevol robatori en les seues extensions agrícoles. La Guàrdia Civil també recomana prestar atenció a vehicles o persones sospitoses en l’entorn de les explotacions amenaçades. L’oliva pot ser enguany un aport important de guanys degut a l’elevat preu al que van a arribar per la manca de producció, entre altres factors, a causa de la sequera.