Home Destacats L’Orxa celebra el segon Orgull Rural de la seua història com una...

L’Orxa celebra el segon Orgull Rural de la seua història com una gran festa amb participació creixent

0
SHARE

En temps en el que proliferen discursos excloents que fan bandera de l’odi, posar de relleu els avanços en igualtat als que la societat en el seu conjunt ha arribat en les darreres dècades és més necessari que mai. Així ho consideren des de l’Ajuntament de l’Orxa, que per segon any consecutiu ha celebrat l’Orgull Rural LGTBI a la població del Comtat. Centenars de persones vingudes de totes les localitats de la muntanya alacantina i els seus voltants s’han donat a la localitat per a reivindicar la igualtat, independentment de les inclinacions sexuals de cadascú.

El ja tradicional passacarrer amb to festiu ha donat el tret d’inici a tota una vesprada i nit caracteritzats per la reivindicació de la igualtat sense que la forma d’estimar a qualsevol persona importe. Una reivindicació que ha posat l’accent en la importància dels mitjans de comunicació a l’hora de visibilitzar a un col·lectiu que ha mostrat que la diversitat i l’estima estan per damunt de tot.

Intercanvi amb Calp

La segona edició de l’Orgull Rural ha comptat amb presència institucional de la ciutat de Calp, que enguany intercanvia experiències amb l’Orxa en torn a les festivitats del col·lectiu LGTBI. A més, els veïns de la població i la resta de participants en aquest esdeveniment reivindicatiu han pogut gaudir de moltes sorpreses, i de molta festa.

De nou, i per segon any, tota l’Orxa s’ha bolcat en celebrar un Orgull Rural que ha arribat per a quedar-se a la localitat.