Home Cocentaina Cocentaina celebra els 25 anys en la música de Francisco Valor amb...

Cocentaina celebra els 25 anys en la música de Francisco Valor amb un concert dirigit per ell al Palau Comtal

0
SHARE
El compositor i director contestà Francisco Valor amb una batuta.

Cocentaina sempre ha estat bressol d’artistes, especialment de músics. Un d’ells, el director i compositor Francisco Valor (1979), celebra enguany un quart de segle de carrera musical, la qual es va iniciar el 1999 de la mà de la Unió Musical Contestana, on va aprendre de dos grans mestres: José Pérez Vilaplana i Enrique Torró Insa.

La seua formació acadèmica continua a l’escola comarcal de la Vall d’Albaida, l’acadèmia Allegro de València, la Yamaha Music School o la Berklee College of Music de València, sempre aprenent dels millors professionals com José R. Pascual Vilaplana, Ferrer Ferran, Gregory Fritze, Ramon Garcia Soler o Saül Gómez Soler.

D’altra banda, cal recordar que Valor no s’ha limitat a un únic gènere musical, sinó que les seues partitures han donat cabuda a tota classe de composicions, començant per les obres dedicades a les festes de Moros i Cristians i passant per la música coral, la música incidental per a espectacles, obres simfòniques o, fins i tot, música per a la imatge.

Guardons internacionals

El seu estil únic l’ha fet mereixedor de diversos guardons, entre els quals podem citar 2 Euterpe de la Federació Valenciana de Societats Musicals (FSMCV) i diverses nominacions als Premis Hollywood in Media Awards i als Global Music Awards. A més, és director de la Colla Mal Passet, de La Degollà d’Alcoi, de la Primitiva d’Alcoi i de Callosa d’En Sarrià i subdirector de la Unió Musical Contestana.

Per tal de commemorar aquesta efemèride, s’ha organitzat un concert monogràfic de la seua obra per al dissabte 22 de juny a les 20.30 hores al pati d’armes del Palau Comtal sota el títol ’25 anys de música i festa’. Una iniciativa que forma part de la XXIX Campanya Música als Pobles. Estarà acompanyat per la Música Primitiva Apol·lo d’Alcoi, de la Banda Primitiva Associació d’Amics de la Música de Callosa d’En Sarrià i per la Colla Mal Passet.

Programa del concert

El concert es dividirà en dues parts i inclourà 11 obres de Valor, qui també serà l’encarregat de dirigir-les. Trobem 4 marxes cristianes -la seua primera obra: ‘Laia’, dedicada a la seua neboda; ‘Xamarcai’, ‘Templum inferni’ i ‘Cavallers de Llúria’-; 3 pasdobles -‘Juanvi’, ‘Alma corsaria’ i ‘Pepe Milán’); una marxa pirata -‘Mar-blanc’-; i 3 marxes mores -‘Soc mudèjar”, ‘Llaner i sanedrí’ i l’estrena d’’Ambra’-.

Segons Fransciso Valor, “aquest concert és molt especial per a mi. Des que vaig composar la meua primera obra, ‘Laia’, quan tan sols tenia 19 anys, han passat moltes coses. Per aquest motiu, al concert s’interpretaran les meues composicions més emblemàtiques, que donen una idea de com ha anat canviant la meua música al llarg dels anys, de la mateixa manera que jo, com a artista i com a persona. A més a més, estaré molt ben acompanyat per les dues bandes que dirigisc actualment, així com pel Mal Passet, entre els quals sumarem més d’un centenar de músics sobre l’escenari’.

En paraules de Berta Iñíguez, Regidora de Cultura de l’Ajuntament contestà, ‘per a Cocentaina és un orgull poder dir que Francisco Valor és veí del nostre poble. És un luxe comptar amb un director del seu nivell i conegut per tot arreu a l’escena musical. I com no podia ser d’altra manera, havíem d’acollir sí o sí aquest concert, que estic segura que no deixarà indiferent a ningú”.