Home Cultura L’Orxa convoca una jornada participativa per a fer del turisme un motor...

L’Orxa convoca una jornada participativa per a fer del turisme un motor econòmic per a la localitat

438
0
SHARE

El proper dissabte 30 d’octubre l’Ajuntament de l’Orxa presentarà unes jornades participatives el projecte de turisme de natura, rural, actiu i d’ecoturisme. L’Ajuntament de Lorcha posa en marxa aquest projecte d’impuls del turisme de naturalesa amb la creació de la marca: L’Orxa on els camins ens porten. Aquest projecte turístic neix amb vocació de posar en valor Lorcha a curt termini, però amb una mirada cap al futur.

l’Orxa és un lloc de naturalesa exuberant i amb un poble amb encant. Pocs municipis de la província poden presumir de tenir un riu i l’Orxa gaudeix d’un boni llit fluvial en el seu terme: el riu Serpis. Des del Serpis s’eleven tres cadenes muntanyenques: la serra d’Albureca (Tosal del Serrello, 764m), la serra de la Solana (808m) i la serra de la Safor (1011m).

Pel seu singular enclavament, existeix una gran diversitat ecològica i de paisatges, i per això compta amb un gran potencial per al desenvolupament de productes de turisme actiu, ecoturisme i turisme rural. El Castell de Perputxent, les fàbriques de la llum o les pintures rupestres són una prova que aquesta localitat té història darrere, cosa que facilita la posada en marxa dun turisme cultural també.

En paraules de l’Alcalde de la localitat, Pablo Pinar Más “l’Orxa té uns recursos molt valuosos i una capacitat molt gran de poder desenvolupar i impulsar un turisme de naturalesa respectuós i que alhora puga ser un motor econòmic per a la localitat. El nostre desig és crear un projecte singular, propi i oferir al món una localitat i un entorn molt valuós on poder fer senderisme, recórrer el Barranc de l’Infern o la via verda del Serpis amb bicicleta, ascendir al Pic de la Safor, gaudir d’aquests boscos o del riu Serpis, conèixer el castell o alguna cosa tan singular com les fàbriques de la llum o les antigues fàbriques de paper. I com no acabar una bona caminada per aquests paratges amb un bon arròs al forn o delectar-se amb els dolços típics de la zona, entre altres recursos culinaris locals”.

Bany de bosc

La localitat del Comtat també ha activat una iniciativa relacionada amb el benestar, la natura i el turisme. Es pot trobar en format virtual a aquest l’enllaç i ofereix al visitant una experiència sensorial per tot l’entorn natural de la població.