Home Alcoi Luis Sanus obri el curs expositiu al museu de la Universitat d’Alacant...

Luis Sanus obri el curs expositiu al museu de la Universitat d’Alacant amb l’exposició “Prana”

168
0
SHARE

Llicenciat en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, Luis Sanus es mou entre la pintura, el modelatge i el disseny.

Prana, és un terme utilitzat en ioga que prové de l’hinduisme i de la paraula sànscrita praná, que fa referència a l’energia vital que connecta tot el que existeix en l’univers.

El Museu de la Universitat d’Alacant va presentar ahir divendres “Prana”, una exposició en la qual l’artista Alcoià Luis Sanus mostra una selecció del seu treball més recent. L’acte inaugural va tindre lloc a la Sala el Cub del MUA, i amb ella s’obri el nou curs expositiu del Museu de la Universitat d’Alacant. La mostra romandrà oberta al públic fins al 17 d’octubre.

Llicenciat en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, Luis Sanus es mou entre la pintura, el modelatge i el disseny. La seua pintura en els últims anys ha evolucionat des de la figuració de caràcter més onírica i introspectiva a l’abstracció com a forma d’expressió artística, la qual cosa li permet desenvolupar línies de treball més orgàniques i enèrgiques.

Prana, és un terme utilitzat en ioga que prové de l’hinduisme i de la paraula sànscrita praná, que fa referència a l’energia vital que connecta tot el que existeix en l’univers. Una força absoluta que impregna tot el que ens envolta, l’essència mateixa de la vida. Luis *Sanus centra la seua investigació en aquesta energia des del seu coneixement del ioga i el mindfulness i el trasllada a les seues obres, a les quals dota d’una gran expressivitat mitjançant l’ús del color i de la llum.

El resultat és una experiència emocional carregada de lluminositat que guarda una relació directa amb la llum d’Alacant, ciutat en la qual l’artista resideix i que és present en tota la mostra.