Inici Alcoi El Moniàtic Festival torna a Alcoi entre el 26 i el 28...

El Moniàtic Festival torna a Alcoi entre el 26 i el 28 de setembre

493
0
COMPARTIR

El Moniàtic Festival que va encetar la ciutat d’Alcoi al 2003 continua a dia de celebrant-se a la ciutat dels ponts any rere any. Inicialment, aquest festival buscava contrarestar al Mediàtic Festival, un cita de renom en el calendari de concerts estivals en el que l’Ajuntament d’Alcoi va invertir llavors 240.000 euros. Els col·lectius musicals alcoians, davant la manca d’oportunitats que els oferia l’administració local, van decidir per auto gestionar el seu propi festival, que enguany arriba ja a la seua XI edició.

El Moniàtic tindrà lloc entre l 26 i el 28 de setembre a diferents localitzacions d’Alcoi, ja que amb el temps i l’experiència ha acabat avarcant àmbits més enllà de la música. De fet, hi ha prevista una exposició d’il·lustracions, art i disseny, que es sumen a la música per a reivindicar la lluita contra la crisi climàtica. La consciència social és altre dels elements idenficadors d’un festival que enguany té com a lemes ‘La selva no està en venda’ o ‘Fucking Money’.

Aquest festival auto gestionat i que es nodreix d’allò que recapta en barra està pensat per a donar oportunitats a grups alcoians i de la resta de la muntanya alacantina. Enguany el cartell el completen els grups Orka i Maria, Negro, Marieta Ganduleta, Rock&Roll Planet Devolution, Amazonians, Batoi, Calivvla, Donallop, La Trocamba Matanuska, Lioness Sisters i Marco Pompero. Tot a l’Ateneu Cultural Panical, Pub l’Escenari, i el barri del Partidor.