Home Alcoià Medi Ambient tanca Mariola, Font Roja i altres 13 parcs naturals per...

Medi Ambient tanca Mariola, Font Roja i altres 13 parcs naturals per a prevenir incendis durant l’onada de calor

0
SHARE

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha ampliat les restriccions de mobilitat a 15 parcs naturals durant l’onada de calor per prevenir possibles incendis forestals. La mesura forma part de la resolució aprovada per la Conselleria de Transició Ecològica i la Conselleria de Justícia per reduir el risc d’incendis forestals davant les elevades temperatures dels propers dies.

La consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Mireia Mollà, ha assenyalat que el 100% de el personal que treballa en àrees forestals vetllarà pel compliment d’unes restriccions amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

Mollà ha demanat “màxima prudència” a les persones davant l’augment de les temperatures i ha apel·lat a la col·laboració dels ajuntaments i de la ciutadania perquè “respectin i compleixin amb unes normes que pretenen reforçar les mesures de prevenció d’incendis forestals”.

La declaració de el nivell 3 de Preemergència o perillositat extrema per altes temperatures estableix les següents regulacions: prohibició de el trànsit de persones per senders i camp a través; suspensió de treballs en terrenys forestals i els seus voltants; suspensió de l’ús festiu-recreatiu de foc amb motius festius; prohibició d’encendre qualsevol tipus de foc en terrenys forestals i la seva zona d’influència -fins 500 metres-.

Prohibicions en parcs naturals i maquinària agrícola

A més, la Conselleria de Transició Ecològica ha establert la prohibició de circular per pistes i camins forestals amb qualsevol tipus de vehicle, bicicleta oa peu en els següents parcs naturals: Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinença de Benifassà, Prat de Cabanes-Torreblanca i Serrà Espadà a les comarques de Castelló; Serra Calderona, la Pobla de Sant Miquel, Túria i Hoces del Cabriel a València; i Serra Mariola i Font Roja a Alacant.

A aquesta relació de parcs naturals amb restriccions suplementàries a la mobilitat, de la qual ja es va donar commpte el dimecres, 12 d’agost, s’han sumat els parcs naturals de Xera-Sot de Xera a València; i El Motgó i Serra Gelada a Alacant. La resolució també prohibeix les tasques de sega de l’cereal mitjançant l’ús de maquinària que pugui originar un incendi forestal entre les 10.00 hores i les 20.00 hores a la franja de 500 metres confrontants amb terreny forestal.

El paquet de mesures excepcionals aprovat també prohibeix durant l’onada de calor a la realització de qualsevol prova esportiva que transcorri per terreny forestal així com la suspensió de les ja autoritzades. Se suspenen les autoritzacions emeses per les zones d’acampada en terrenys forestals gestionats per la Generalitat i en el cas d’albergs, campaments i càmpings ubicats en terrenys forestals no es podran dur a terme activitats esportives o recreatives fora de les instal·lacions pròpies.

La consellera ha recordat que el personal mediambiental i de vigilància controlarà les àrees de terreny forestal “per tractar d’impedir qualsevol actuació que pose en perill la nostra muntanya”.