Home Cultura Una desena de poblacions de la muntanya alacantina reben ajudes de Diputació...

Una desena de poblacions de la muntanya alacantina reben ajudes de Diputació per a activar el Festival d’Arts Escèniques

234
0
SHARE

La Diputació d’Alacant subvencionarà amb 520.000 euros a ajuntaments i altres ens locals de la província inclosos en el Festival d’Arts Escèniques. La vicepresidenta i Diputada de Cultura, Julia Parra, s’ha reunit aquest matí amb representants de cinc associacions del sector per presentar-los la resolució de la convocatòria, a la qual s’han presentat 76 municipis.

La diputada ha remarcat que “s’ha fet un gran esforç per a pràcticament duplicar el pressupost, amb prop de 700.000 euros dedicats als ajuts que permetran dur a terme enguany a tota la província 208 representacions de companyies professionals d’arts escèniques, una quantitat molt superior enfront dels 280.000 euros de l’exercici passat que permet consolidar el festival i fer que arribi a molts més municipis”.

Dels 700.000 inclosos en el pressupost de la institució provincial per a aquesta iniciativa cultural, 520.000 euros es destinaran a la programació de 2021 i 180.000 euros a la primera convocatòria. La segona edició de festival es realitzarà en 64 localitats, 23 més que en el passat exercici, i en cadascuna d’elles se celebraran fins a quatre espectacles de teatre, teatre infantil, circ i dansa.

Les representacions es duran a terme majoritàriament des de la segona quinzena d’agost fins al 15 de novembre. De les 208 representacions, 65 són de teatre, 55 de teatre infantil, 40 de dansa i 48 de circ, a elecció dels municipis. A la trobada celebrada aquest dijous 12 d’agost amb la Diputada de Cultura han assistit el delegat territorial de l’Associació Valenciana d’Empreses d’Arts Escèniques (AVENTID), Paco Pérez; el representant territorial de l’Comitè Escèniques, Morgan Blasco; la representant de l’Associació de Gestors Culturals, Marivel Albentosa; així com Ximo Ponce per l’Associació de Professionals de la Dansa (APDCV) i el vicepresident de Professionals de Teatre d’Alacant (Protea), Iván Jiménez.

Els professionals han valorat l’esforç fet per augmentar significativament la inversió en el Festival d’Arts Escèniques aquest any i han demanat que comencin els treballs per preparar la propera edició de 2022, compromesa per la vicepresidenta, amb l’objectiu de recollir noves propostes i consolidar el festival.

Per comarques, aquests ajuts s’han distribuït en els ajuntaments de Guardamar de Segura, Granja de Rocamora, Rojals, Catral, Daya Vella, Dolors, Oriola, Sant Fulgenci, Callosa de Segura, Benejúzar, Benijófar i Almoradí al Baix Segura. A les comarques de l’Vinalopó han recaigut en els consistoris de Novelda, la Romana, Biar, Petrer, Salines, Fondó de les Neus, Monforte del Cid, Algueña, Fondó dels Frares, Villena, Asp, el Pinós, Sax i Beneixama. A la Marina Baixa corresponen als municipis de Beniardà, Polop, La Vila Joiosa, Altea, l’Alfàs de Pi i Tàrbena, mentre que de la Marina Alta rebran ajudes les localitats de Benissa, la Vall de Galllinera, Benimeli, Xàbia, Beniarbeig, EATIM Jesús Pobre, Dénia, Xaló, Pedreguer, Ondara i El Ràfol d’Almúnia. Així mateix, Cocentaina, Gaianes, l’Orxa, Beniarrés, Alfafara, Benasau, Muro d’Alcoi i Agres són les poblacions que rebran subvencions a El Comtat, i en l’Alcoià, Onil i Castalla. Finalment, a l’Alacantí rebran ajudes els ajuntaments d’Agost, Aigües, Busot i Alacant.