Home Alcoi Més de 130 persones participen en les 17 accions formatives municipals desenvolupades...

Més de 130 persones participen en les 17 accions formatives municipals desenvolupades a Alcoi durant 2020

553
0
SHARE

La crisi sanitària global provocada per la Covid19 va obligar al departament d’Ocupació, situat a l’Àgora, a adaptar les seves accions formatives. D’aquesta manera, els tallers presencials es van paralitzar al març de 2020, complint amb la normativa establerta. Des del Servei d’Ocupació i Orientació Laboral es va treballar perquè les persones usuàries es vegeren afectades en la menor mesura possible, de manera que es van dissenyar i van portar a terme accions grupals de manera online a través de Webinars.

Ja en l’últim trimestre del l’any, adoptant totes les mesures establertes per les autoritats sanitàries i configurant grups reduïts, es va reprendre la formació sota la modalitat presencial. Tal i com ha explicat el Regidor d’Ocupació alcoià, Alberto Belda, “les activitats formatives dutes a terme pel departament d’ocupació estan destinades a desenvolupar entre les persones desocupades, les competències i habilitats necessàries per incrementar la seva capacitat d’accedir a l’ocupació i mantenir-lo. Durant 2020, aquest esforç es va traduir en un total de 132 persones beneficiades, a través d’un total de 17 accions formatives”.

La metodologia utilitzada en els tallers, tant presencials com Webinar, ha estat participativa i activa per tal de fomentar un aprenentatge directe i dinàmic dels participants. S’alternen conceptes teòrics, amb dinàmiques i exercicis que promouen la reflexió personal i ajuden a la interiorització de noves idees, creant un clima positiu per a l’aprenentatge i l’adquisició de coneixements. A més, es treballa mitjançant la pràctica de noves estratègies en el període que transcorre entre les sesiones.

Respecte a les persones usuàries de el Servei d’Ocupació i Orientació Laboral durant l’exercici 2020, s’observa que la tendència general de tots els indicadors d’orientació tant en línia (84 nous orientats) com presencial (330 nous orientats), atencions i insercions, és que el sexe femení predomina sobre el masculí, a l’igual que passa amb la població aturada del municipi -hi ha més dones aturades que homes-, suposant aquestes més del 50% sobre el total (414).

A partir d’aquestes dades, es pot apreciar que el perfil dels usuaris i usuàries pel que fa a orientació laboral es refereix durant l’any 2020, està compost majoritàriament per dones, d’entre 25 i 44 anys d’edat, amb experiència com operària o en professions i oficis que, a més, compten amb formació acadèmica.