Home Destacats Més de 190 cases d’urbanitzacions perifèriques de Tibi hauran de pagar la...

Més de 190 cases d’urbanitzacions perifèriques de Tibi hauran de pagar la taxa de la brossa dels 4 darrers anys a SUMA

0
SHARE

La localitat de Tibi, a la Foia de Castalla, té al seu voltant diverses urbanitacions que han estat durant més de 4 dècades en una situació d’al·legalitat. Els terrenys sobre els que s’ubicaven no estaven regulats per Pla General d’Ordenació Urbana, cosa que feia pràcticament impossible l’arribada de subministraments o serveis que els veïns han hagut de pagar de les seues butxaques. La lluita per la regularització d’aquestes urbanitzacions porta anjys produint-se a la població.

Aquesta situació anòmala ja va desembocar des de 2018 en que l’organisme tributari provincial SUMA detectara impagaments de serveis com el de la recollida de la brossa. Un procés que encara continua i que obligarà a 191 propietaris de llars a les urbanitzacions perifèriques de Tibi a pagar els rebuts dels darrers 4 anys. Es tracta de les condicions que estableix la legislació vigent a efectes retroactius, cosa que ha provocat malestar entre els veïns d’aquestes zones degut a l’elevat cost d’alguns rebuts.

Aquesta pagament és obligatori per llei, i per a facilitae-lo, l’Ajuntament de Tibi permetrà repartir el pagament dels rebuts al llarg de tot 2021. La mesura s’aplica a zones periurbanes on existeixen habitatges que porten anys sense pagar aquestes taxes tot i rebre els serveis. Una conseqüència directa de la manca de regulació per a aquests indrets del terme municipal de Tibi.