Home Destacats La pandèmia ralenteix el procés de recuperació i posada en valor del...

La pandèmia ralenteix el procés de recuperació i posada en valor del Centre Històric d’Onil

0
SHARE

Les zones més antigues de cada localitat, les que s’ubiquen per norma general al centre de cada població, són les que pitjors estat de conservació registren. Les ampliacions dels barris residencials i eixamples de cada nucli urbà acaben per despoblar les zones cèntriques en ares d’una major comoditat, ja siga amb places d’aparcament, més serveis o avingudes més àmplies. Un fet que acaba condemnant als cascs antics a anar degradant-se cada vegada més.

A Onil es va crear anys enrere l’Associació de Veïns del Centre Històric, que durant eixe temps ha dut a terme una tasca de recopilació d’informació, imatges i dades respecte a l’estat en que es troba el barri. Alguns dels immobles que el composen estan deshabitats des de fa molt temps, pel que la meteorologia i la pròpia natura s’han apropiat d’elles. Algunes de les llars es troben en un estat quasi ruïnós contra el que veïns i Ajutament d’Onil van començar a treballar. Un treball que s’ha vist ralentit per la pandèmia de la Covid19 i les traves burocràtiques a la vila de les nines.

Les tasques de conservació i posada en valor del Centre Històric colivenc demandades pels veïns de la zona han començar per una neteja dels solars que s’ubiquen en ella. El següent pas és tramitar els casos d’immobles que requereixen d’actuacions per a no caure en terra. L’estat d’alguns d’eixos edificis -quasi en la seua totalitat llars antigues deshabitades- empitjora la salubritat del barri i les condicions vitals dels veïns, cosa que l’Ajuntament s’ha proposat impedir.

El Consistori colivenc té actiu un pla per a recollir els suggeriments de tots els sectors implicats en la vida diària de la localitat per a establir actuacions en ares de la conservació del seu Centre Històric.