Home Alcoià Més de 20 localitats de la muntanya rebran ajudes de Diputació en...

Més de 20 localitats de la muntanya rebran ajudes de Diputació en concepte d’equipaments esportius

215
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha resolt dues convocatòries d’ajudesen matèria d’esports que permetran distribuir un total de 250.000 euros entre un centenar d’ajuntaments de la província per adquirir equipament i per organitzar partides de pilota valenciana. El diputat responsable de l’àrea, Bernabé Cano, ha reiterat el compromís de la institució amb l’esport, “un suport que queda palès a través dels diferents programes de subvencions que impulsem per cooperar amb els consistoris i amb els clubs del territori en el desenvolupament de les seves activitats o en la millora de les instal·lacions”.

En aquest sentit, la Diputació destinarà enguany 200.000 euros per col·laborar amb els municipis de menys de 5.000 habitants en l’adquisició d’equipament i material esportiu. Cistelles, porteries, taules d’escacs, tatamis, matalassos, aparells de cardio per a gimnasos, equips de musculació o desfibril·ladors són alguns dels objectes de caràcter inventariable que se subvencionaran gràcies a aquest paquet inversor del qual es beneficiaran 78 ajuntaments alacantins, la totalitat de els que ho han sol·licitat correctament.

Per comarques, la distribució ha quedat de la següent manera: Alcalalí, L’Atzúbia, Beniarbeig, Benigembla, Benimeli, Castell de Castells, el Poble Nou de Benitatxell, el Ràfol d’Almúnia, el Verger, els Poblets, la Vall d’ Alcalà, Llíber, Murla, Orba, Parcent, Sanet i Negrals, Senija, Tormos, Vall de Gallinera, Xaló i les entitats locals menors (ELM) de la Xara, Jesús Pobre i Llosa de Camatxo són les localitats de la Marina Alta que percebran ajudes, mentre que a la Marina Baixa ho faran Beniardà, Benifato, Benimantell, Bolulla, Confrides, Orxeta, Relleu, Sella i Tàrbena.

Per la seva banda, els consistoris del Baix Segura que es beneficiaran d’aquesta convocatòria són Algorfa, Benferri, Benijófar, Daya Nueva, Daya Vieja, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Jacarilla, Rafal i San Isidro. El repartiment també arribarà als municipis d’Agost, Aigües, Busot i La Torre de les Maçanes, a L’Alacantí; i a Algueña, Beneixama, Biar, Canyada, El Camp de Mirra, Fondó de les Neus, Fondó de les Frares, La Romana i Salinas, a la zona del Vinalopó.

Finalment, els ajuntaments de l’Alcoià-El Comtat que rebran subvenció són Agres, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alfafara, L’Alqueria d’Asnar, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimarfull, Benimassot, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, L’Orxa, Millena, Penàguila, Planes, Quatretondeta i Tibi.

Promoció de la Pilota Valenciana

La Diputació també ha donat el vist i plau a la distribució del pla d’ajudes per a l’organització de partides de Pilota Valenciana, una línia que enguany ha incrementat un 150% la dotació econòmica, fins a assolir els 50.000 euros. Els municipis que se’n beneficiaran són Alcalalí, Almudaina, Benifallim, Benillup, Benilloba, Benimassot, Bolulla, Daya Vella, El Ràfol d’Almúnia, Famorca, Fondó dels Frares, L’Atzúbia, L’Orxa, La Romana, Millena, Sagra, Sanet i Negrals, Tollos, Tormos i les entitals locals menors de Llosa de Camacho i Jesús Pobre.