Home Destacats Dos nous polígons industrials d’Ibi reben més de 300.000 euros en ajudes...

Dos nous polígons industrials d’Ibi reben més de 300.000 euros en ajudes a la seua millora per l’IVACE

591
0
SHARE
Estat de una de les entrades als polígons industrials d'Ibi després de rebre les ajudes de l'IVACE.

En una nova convocatòria d’ajudes de l’IVACE, per millorar polígons industrials, l’Ajuntament d’Ibi rebrà ajuts per a dos dels quatre polígons dels quals havia presentat sol·licitud. Per tant, el Polígon Industrial ‘Derramador’ (433.721 m²), amb 171 empreses amb activitat; i el Polígon Industrial Casa Pau (149.589 m²), amb 56 empreses en activitat, rebran 109.386,56 i 197.221,81 euros respectivament.

Santi Cózar, tinent d’alcalde de Territori i Patrimoni de la vila joguetera, ha declarat que “es tracta de la quarta convocatòria a què ens presentem, sempre dins d’una aposta ferma de millora dels nostres polígons industrials. Sense les ajudes que ens concedeix l’IVACE no podríem fer tot el que estem realitzant aquests anys en matèria de modernització, millora i qualitat a les infraestructures industrials d’Ibi. Els resultats estan sent fantàstics i continuarem treballant en la mateixa línia que fins ara en aquest sentit”.

El següent pas per dur a terme les obres a què es destinaran les ajudes rebudes el 2022 per l’IVACE és el de la redacció dels projectes i la posterior licitació de les obres, la justificació de les quals ha d’estar llesta per a finals d’any. Les subvencions dels dos polígons s’han optat per destinar-les a actuacions de millora viària. Així i tot, tots els carrers dels polígons ja estan reasfaltats, a excepció d’un tram de l’av. València i l’av. de la Província, l’estat dels quals està deteriorat.

6 milions en ajudes des de 2017

Es tracta de dues vies que, encara que pertanyen a tots dos polígons objecte de les ajudes, són artèries principals per a l’accés i la sortida de tot el polígon industrial. A més de l’asfaltat, es repintarà la senyalètica horitzontal i es farà reposició de la vertical. Cal recordar que el 2021 Ibi va rebre de l’IVACE 11 partides de les 11 sol·licituds enviades -Polígon Industrial Casa Pau, Vessador, Alfaç I, Alfaç II, Alfaç III Oest, Alfaç III Est, Retiro Casa Nova, Moltó-Injusa, Pery-Climent, Rambles-Cementeri i el Parc Tecnològic Ibi (Ciutat del Joguet-, amb un total d’1,5 milions d’euros, per continuar amb la millora i la modernització de les seves àrees industrials.

Així mateix, Ibi va ser la localitat més beneficiada de la província d’Alacant amb aquests ajuts l’any passat. Des del 2017, Ibi ha rebut al voltant de 6 milions i mig d’euros destinats a la millora dels polígons industrials.