Home Alcoi Més de 300 majors alcoians s’interessen per les activitats telemàtiques contra la...

Més de 300 majors alcoians s’interessen per les activitats telemàtiques contra la soledat en pandèmia

387
0
SHARE

El gener de 2021- davant la continuïtat de l’estat d’emergència sanitària i l’enduriment de les mesures contra la Covid19- el govern municipal d’Alcoi va decidir posar novament en marxa el dispositiu telefònic que ja va estar en marxa durant els mesos d’abril i maig. amb motiu del confinament. L’objectiu era contactar amb les persones majors de 65 anys que viuen soles per a conéixer el seu estat i detectar possibles necessitats bàsiques que no estigueren cobertes.

En aquesta ocasió, a més d’interessar-se per la seua situació se’ls va informar sobre una oferta d’activitat en línia que des de la Regidoria de Gent Gran s’ha previst per a afavorir les relacions interpersonals i mitigar possibles sentiments de soledat en els majors alcoians.

Les crides van finalitzar el passat 5 de febrer. Van realitzar un total de 1.525 amb el resultat de 301 persones interessades a realitzar alguna de les activitats proposades. Hi ha realitzat un total de 440 preinscripcions, perquè cada persona pot inscriure’s en més d’una activitat.

Les activitats les podem dividir en tres seccions: la primera és la d’acompanyament, amb un total de 95 persones que desitgen rebre trucades telefòniques de manera periòdica. El segon gran grup és el de les activitats en línia -xerrades, lectura, tallers de memòria i exercici físic- amb 199 inscripcions. I finalment, amb 146 inscripcions per a les activitats a l’aire lliure que consisteixen en rutes urbanes i exercicis en el River Fit. Aquestes activitats es posaran en marxa de manera progressiva a partir de març.

El dispositiu DITAC+65 de la ciutat dels ponts es va encarregar d’aquestes crides. Dos persones treballadores de l’àrea administrativa adscrites al departament de Serveis Socials i al departament de Gent Gran, respectivament, així com monitors vinculats al projecte d’Aules Culturals i Dinamització de persones la Gent Gran, igualment 2 TASOC, adscrits a les Aules Culturals i al departament de Gent Gran, respectivament, han portat el seguiment diari de les crides d’aquest dispositiu que ha sigut coordinat per un una treballadora social que és al seu torn la coordinadora del Departament de Gent Gran.

“Com ja he comentat en repetides ocasions, des que vaig entrar en la regidoria un dels objectius plantejats va ser estar al costat de la Gent Gran que viuen soles perquè sàpien que des de l’Ajuntament els donem suport i acompanyament, ens oferim per al que necessiten. En aquests moments, amb la Covid19 són les que més dificultats tenen i pitjor poden passar-ho en haver d’estar soles a casa sense poder eixir, amb aquestes actuacions volem que aquestes persones no se senten soles, els donem suport i acompanyament, ens oferim per al que necessiten i a més els donem l’oportunitat de participar en activitats des de les seues cases”, ha explicat la Regidora de Gent Gran, Carol Ortiz.