Home Alcoià Més de 7 tones de residus recull l’ecoparc mòbil a l’Alcoià-Comtat en...

Més de 7 tones de residus recull l’ecoparc mòbil a l’Alcoià-Comtat en 3 mesos i mig des de la represa del servei

0
SHARE

L’ecoparc mòbil del Consorci de Residus Terra -que dona servei a la immensa majoria de les poblacions de l’Alcoià i El Comtat- ha recollit ja més de 7.000 kg de residus des que reprengués la seva activitat el passat 1 de març i a falta tan sols d’una setmana perquè concloga la present campanya fins que, de nou, torne a recórrer els municipis de la seva àrea de gestió un cop finalitzin les vacances estivals.

En total han estat 1.383 els usuaris que han fet ús de les instal·lacions de l’ecoparc mòbil, entre ells uns 200 escolars procedents de diferents escoles que han rebut consells sobre com reciclar i la importància de reutilitzar i separar els residus a casa. Aquesta acció s’emmarca en l’impuls de les campanyes d’educació ambiental que està desenvolupant el consorci, que dóna cobertura a les comarques del Comtat i part de l’Alacantí i l’Alcoià.

La xifra total, a falta de comptabilitzar els residus recollits la passada setmana i aquesta, és de 7.009 kg, entre els quals cal destacar els 2.122 quilos de petits aparells elèctrics (PAEE), els 927 de tèxtils -residu que cada vegada es porta més a l’ecoparc- o els 778 corresponents a monitors d’ordinador i televisors. La segueixen mobles (643), residus plàstics (478), piles (334), parament de la llar (285), metalls (275) i bateries (240), entre altres.

Per municipis, Xixona encapçala el llistat de les poblacions que més han fet ús de l’ecoparc mòbil, amb 1.163 kg de residus recollits durant els tres dies en què la instal·lació ha visitat la ciutat; els 1.169 de la Mancomunitat el Xarpolar, els 704 de Alcoi o els 616 kg d’Ibi. En total són 76 jornades durant 16 setmanes visitant tots els municipis i l’àrea de la Mancomunitat del Xarpolar.

La previsió és que el servei es reprenga després de l’estiu amb un nou calendari de visites La presidenta de el Consorci Terra i Alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha destacat la col·laboració dels ciutadans que “cada vegada estan més conscienciats sobre la importància d’usar l’ecoparc mòbil i també els ecoparcs fixos. És important que els residus que generem a casa es dipositin on corresponen per així poder avançar en el model d’economia circular i complir els objectius de l’Agenda 2030”.