Home Destacats La insuficiència de fons impedirà dur a terme el projecte de reposició...

La insuficiència de fons impedirà dur a terme el projecte de reposició de La Rosaleda a Alcoi en 2021

0
SHARE
L'estàtua de Sant Jordi a La Rosaleda abans de l'inici de les obres.

Fa poques setmanes, l’Ajuntament d’Alcoi rebia la sentència definitiva en el cas de La Rosaleda, un projecte que a principis de segle va detonar tota una lljita legal entre els ecologistes el llavors govern municipal del PP. Des del 2005 existeix una sentència que obliga al Consistori alcoià a reposar la coberta vegetal que fou eliminada llavors per a construir un aparcament soterrat per part de la constructora de l’empresari alacantí multiimputat Enrique Ortiz.

L’obligació de retornar La Rosaleda al seu estat original ha provocat un estudi tècnic del cost del projecte, que haurà d’assolir l’Ajuntament amb fons propis. Fons que, per atra banda, són insuficients a les arques alcoianes per a afrontar els 2,4 milions en que està xifrada l’obra. Aquesta suma suposa, segons l’equip de govern, que cada alcoià haurà de pagar uns 40 euros per a reposar la plaça degut a un projecte amb dos dècades d’història i que va ser executat pel darrer govern conservador de Peralta a la ciutat.

La possibilitat de destinar romanent positiu de tresoreria a projectes necessaris per a cada localitat oberta pel Govern central no és suficient per a unes arques que han hagut de destinar bona part dels seus fons a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid19. A hores d’ara, la disponibilitat monetària del Consistori alcoià per a enguany és d’uns 600.000 euros. Per tant, serà, previsiblement, en 2022 quan Alcoi podrà destinar fons a aquest projecte, que és d’obligatori compliment per sentència judicial.

El nou projecte imposa la reposició d’una capa de terra d’un mínim de 80 centímetres de gruix per a crear una coberta vegetal amb arbres, aspecte que registrava La Rosaleda abans de les obres. Un fet que suposarà també retallar la superfície destinada a aparcament dins d’un projecte que encara no té data d’execució.