Home Alcoi ‘Més que un Trail’ atorga 18.000 euros per a investigar contra el...

‘Més que un Trail’ atorga 18.000 euros per a investigar contra el càncer de pàncrees

0
SHARE

El Traul Solidari de la ciutat d’Alcoi és, des de fa anys, més que una prova esportiva emmarcada en un marc idíl·lic. A cada nova edició, l’organització de la prova recull fons provinents de les inscripcions i de la fila zero per a ajudar a projectes d’investigació relacionats amb el tractament del càncer. Es tracta d’una beca creada entre el Club d’Esports de Muntanya ‘Més que un Trail’ i l’Associació Espanyola d’Investigadors en Càncer (Aseica).

Aquest passat cap de setmana, una delegació composada pel President i el Vicepresident del club alcoià ha fet entrega de la suma que composa la beca a la investigació seleccioanda. Ha sigut a la Universitat Complutense de Madrid, i el beneficiari és el doctor Víctor Javier Sánchez, que du a terme la seua tasca investigadora a l’Hospital 12 d’Octubre de Madrid.

Sánchez i el seu equip duen a terme investigacions orientades a trobar medicaments que curen el càncer de pàncrees. Es tracta d’un dels tipus de càncer més difícils de tractar, i que de fet té una de les taxes de curació més baixes. La investigació guanyadora espera aconseguir avanços en aquest tractament, i ho tindra un poc més facil gràcies a l’ajuda de 18.000 euros que ha aportat el Trail Solidari mitjançant aquesta beca.

D’altra banda, tant des del ‘Més que un Trail’ com des d’Aseica han reivindicat més inversions en investigació mèdica. Tot dins d’una nova mostra de que la societat civil està bolcada amb el tractament d’una de les principals patologies de l’actualitat.