Home Alcoià Moviments socials de les comarques convoquen una nova marxa per la desmilitarització...

Moviments socials de les comarques convoquen una nova marxa per la desmilitarització de l’Aitana

101
0
SHARE
Cartell que anuncia la marxa per la desmilitarització de la Base Aitana.

Col·lectius socials de tota la província -inclosos diversos de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla- tornen a la serra d’Aitana un any més per a dir no al militarisme, a les guerres i a tots els seus preparatius. Amb aquest acte volen demanar que les muntanyes siguen llocs per a la pau i per a gaudir de la natura, i no per a instal·lacions d’ús “bèl·lic macabre”.

Enguany, “ambmés raó que mai, davant dels horrors d’una guerra al continent europeu, mentre sonen tambors que presagien escenaris encara pitjors”, afirmen en un comunicat de premsa emés des de la Colla Ecologista La Carrasca d’Alcoi. Les persones crítiques amb esta situació i que “apostem per la pau, l’harmonia ambiental i la solidaritat entre pobles tornarem a citar-nos a la serra d’Aitana el pròxim diumenge 29 de maig en la XVIII Marxa per la Desmilitarització de la Serra d’Aitana”.

Oportunitat per a gaudir de la natura

En esta ocasió el lloc de trobada no serà el Safaria Aitana, sinó l’antiga base militar del port de Tudons, a les 9 del matí. Des d’allí es farà un curt recorregut per la carretera fins a la tanca d’accés cap als radars, lloc on, com cada any, es llegirà el manifest. A continuació, es celebrarà l’esmorzar tradicional a la pinada d’enfront. En acabar l’esmorzar es dedicarà la resta del dia a gaudir de la natura.

Qui vulga podrà passar el matí al paratge de la Font de l’Arbre. Qui tinga inquietuds més excursionista, hi haura una pujada fins al cim de la serra, junt a la base dels radars. La jornada amb un dinar de germanor a la Font de l’Arbre a càrrec de cada participant.

L’eixida des d’Alcoi serà a les 8:15 des de la plaça d’Al-Azraq. La idea és anar amb vehicles particulars, pel que es quadraran les places per a utilitzar únicament aquells que es necessiten.