Home Destacats L’Orxa acull una trobada de joves europeus per fomentar l’emprenedoria en entorns...

L’Orxa acull una trobada de joves europeus per fomentar l’emprenedoria en entorns rurals

395
0
SHARE
Imatge RuralBiz: Rural Entrepeunership for young European Citizens

Durant els darrers dies s’ha celebrat a L’Orxa l’esdeveniment europeu RuralBiz: Rural Entrepeunership for young European Citizens dins del programa Erasmus+. A la trobada han participat joves d’entre 18 i 30 anys procedents de diversos països com França, Itàlia, Hongria, Sèrbia, Polònia i Espanya. L’objectiu d’aquest projecte és desplegar estratègies encaminades a fomentar l’emprenedoria al món rural, dotant els i les participants de competències i habilitats necessàries per participar activament en el desenvolupament d’aquests territoris. A través de les activitats no formals, les i els joves van desenvolupar i millorar la seva creativitat, la seua capacitat de pensament crític i la seua iniciativa.

Aquest projecte europeu ha estat dissenyat per ASEID (Associació per a l’Ocupació, la Inclusió i el Desenvolupament), amb la col·laboració estreta de l’Ajuntament de L’Orxa i la consultora especialitzada en projectes europeus Crea360.

Les persones participants van desenvolupar durant la seua estada a L’Orxa una sèrie de projectes d’emprenedorisme rural que van presentar davant Juan Pau Pinar, alcalde del municipi; Natxo Gómez, president de FEDAC (Federació d’Empresaris de l’Alcoià i el Comtat); Francisco Expósito, president d’ASEID; i Javier Expósito, president de JOVEMPA Alcoià-Comtat i membre de la junta directiva d’ASEID.

El projecte RuralBiz sorgeix de la necessitat de combatre els problemes de despoblació que pateixen les zones rurals a Europa. Una de les receptes contra aquest problema és formar joves amb iniciativa de diferents països europeus per dotar-los de les eines necessàries per aconseguir revertir la situació.