Home Cultura Múltiples activitats per a celebrar els 425 anys d’història del Pantà de...

Múltiples activitats per a celebrar els 425 anys d’història del Pantà de Tibi

0
SHARE

La localitat de Tibi té l’honor de tindre al seu terme municipal una de les obres hidràuliques més antigues de tota Europa en quant a preses i embassaments es refereix. El seu pantà va ser construït a finals del segle XVI, concretament en l’any 1594, quan van acabar els treballs de construcció. Enguany es compleixen 425 anys d’aquella data, i a Tibi volen commemorar-ho posant en valor el seu principal element identificatiu.

La programació avarca des de mitjans de la passada setmana fins el proper 29 de setembre, quan es tancara l’efemèride visitant, precisament, el pantà. Aquest passat diumenge s’ha encetat l’efemèride amb la celebració del IV Trail Volta al Pantà de Tibi, per a continuar a inicis d’aquesta setmana amb xerrades en el centre educatiu de la població. Per a aquest dimarts 24 està prevista uan visita al MARQ d’Alacant, que també col·labora en les activitats per l’aniversari.

El proper dijous es du a terme una xerrada centrada en la història del pantà més antic d’Europa i el diumenge 29 es tanquen les activitats amb la ruta que recorrerà el trajecte entre el municipi i el seu pantà. La informació al voltant del pantà centra bona part de les activitats.