Home Destacats Muro atorga a la seua població la decisió del recorregut de les...

Muro atorga a la seua població la decisió del recorregut de les entrades de Moros i Cristians

1495
0
SHARE
Entrada Mora de Muro d'Alcoi de 2022
Entrada Mora de Muro d'Alcoi de 2022

El passat 27 de juliol el ple de l’Ajuntament de Muro va aprovar per unanimitat realitzar una consulta popular per tal que el poble decidisca de forma democràtica quin serà el recorregut de les entrades mora i cristiana. La Junta de Festes, després d’una consulta prèvia al món fester, va registrar a l’Ajuntament el resultat d’aquestes eleccions i sol·licità al mateix temps que a partir de 2023, el recorregut de les entrades mora i cristiana fos per la carretera.

Aquest tret va ser debatut pel Consell de Participació Ciutadana que va aprovar per unanimitat fer la consulta ciutadana i traslladar al ple aquesta voluntat. Una vegada aprovat pel ple, aquesta resolució serà remesa al Consell de Ministres amb la pregunta: “Per a on prefereix que transcórreguen les entrades mora i cristiana de les festes populars de Muro d’Alcoi?”. Una vegada resolga el Consell de Ministres, serà l’hora d’organitzar aquesta consulta.

La primera opció és un recorregut que escomesa a la Avinguda de València i continue per Avinguda Verge dels Desemparats, avinguda del País Valencià, carrer Josep Bono fins a la plaça Matzem. La segona opció escomesa a la Avinguda d’Alcoi, continuarà per carrer Sants de la Pedra, placeta Molina, carrer Sant Blai, plaça Església, carrer Músic R. Esteve i també finalitza en la plaça Matzem.