Home Cultura Muro crea el primer club de lectura de la seua Història per...

Muro crea el primer club de lectura de la seua Història per a fomentar aquest hàbit

0
SHARE

La literatura és un dels àmbits culturals que tenen presència i exemples a seguir a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. No sols per a quantitat i qualitat dels autors nascuts a la zona -d’entre les que destaca l’alcoiana Isabel-Clara Simó-, sinó pel lligam que moltes oblacions tenen amb la difusió i l’aposta per la lectura com a forma de crear ciutadans lliures i crítics.

D’entre les localitats de l’interior alacantí destaca en aquest sentit la vila de Muro, on cada any es celebra la coneguda Festa del Llibre. Per ella passen cada any algunes de les principals figures de les lletres espanyoles i valencianes. Tal vegada eixe és un dels punts que han fonamentat la darrera aposta de l’Ajuntament de Muro i la Biblioteca Municipal en relació a la literatura: la creació del Club de Lectura ‘Muro Llig’.

Es tracta de la primera iniciativa d’aquest tipus que naix a la localitat en tota la seua Història. L’objectiu és el foment de l’activitat lectora com a pilar de la formació i el pensament crític de ciutadans lliures i capaços de pensar per ells mateixos. La presentació oficial tindrà lloc el proper 19 de novembre a la pròpia biblioteca, que vo convertir-se en una espècie de temple de l’anàlisi i l’intercanvi cultural en torn a les lletres.

No hi ha cap restricció per a formar part del club, tan sols una inscripció prèvia per a no superar la capacitat de la biblioteca. Els seus membres hauran d’acudir a les reunions en persona, tot i que es generarà debat a les xarxes socials en torn al títol que es propose llegir. L’autor contestà Juan Francisco Ferrándiz serà el primer en comparèixer a Muro després de que els membres del club llegisquen el seu títol ‘La llama de la sabiduría’. Serà aproximadament la darrera setmana abans de Nadal.