Home Destacats Muro presenta una atractiva programació d’oci educatiu centrada en la joventut

Muro presenta una atractiva programació d’oci educatiu centrada en la joventut

0
SHARE
Imatge de la presentació de les activitats

La regidoria de Joventut i el Centre Jove, de l’Ajuntament de Muro, ha preparat una àmplia programació d’oci educatiu per a garantir que la joventut puga gaudir de l’estiu al municipi. “El Bus de la Festa”, “Les Nits al Centre” i la segona edició de “Muraliza’t” són les tres grans iniciatives que des del 19 de juny fins al 3 d’agost, segons la programació establida en cadascuna de les activitats, amenitzaran les vacances dels joves murers.

La II edició de Muraliza’t, el festival d’art urbà i graffiti, tindrà lloc des del proper dia 19 de Juny fins el 23 de Juny; ambdós inclosos i dins d’un horari que facilite la tasca als autors. Aquest projecte, té com a objectiu la renovació artística i cultural de la localitat, per això les obres realitzades, tindran com a marc conceptual el carrer i permetran donar un concepte innovador a algunes zones del municipi.

Aquest any es durà a terme a façanes dels carrers Antonio Machado, Vicent Andrés i Estellés i  Joan Fuster. Es pintaran un total de 4 façanes, constant de una obra diferent cadascuna i pintada per diferents autors. Aquest autors, de renom, seran Toni Espinar, Kraser (Jose Jorge Nicolás Salas), Eleman (Luis Manuel Ramos Luna) i Letícia Mandrágora (Leticia Cascone Ruiz). Tot ells dedicats professionalment a la seua passió, la pintura.

Les façanes es podran visitar per a veure la seua evolució i preguntar als autors curiositats al voltant d’aquesta professió o de les obres realitzades. Respecte al certamen artístic Muralitza’t, el regidor de Joventut, Sergi Silvestre ha demanat a la ciutadania “col·laboració per afavorir i respectar la necessitat de deixar aquests carrers lliures durant el procés; esperem que s’ocasionen el menor nombre de molèsties possibles”.

El mes de juliol també estarà carregat d’activitats amb les “Nits del Centre”. Aquesta iniciativa s’ha reprès per a que la joventut del municipi puga gaudir d’activitats històriques, i altres innovadores, que s’han dut a terme al poble de Muro darrers anys. Nits de cinema a la fresca, tallers de manualitats, jocs tradicionals, eixides nocturnes amb conta-contes, són algunes de les apostes que recull la programació aquest any. Per a la cloenda d’aquest cicle d’activitats, el 25 de juliol es farà una festa de l’aigua i el 26 la festa de l’espuma amb DJ.

En aquest sentit, Sergi Silvestre ha destacat que “des de l’àrea de Joventut hem treballat de forma intensa per fer realitat aquestes iniciatives, i recuperar algunes coses que s’havien deixat de fer i que tant la joventut com les seues families demandaven”. Ha insistit que “el que volem és que, durant el mes de juliol, els nostres joves que han acabat la majoria de les activitats educatives, puguen gaudir d’un mes d’oci i que a banda, culturalment i socialment els faran conèixer i rememorar Muro”.

Aquestes activitats començaran el 2 de juliol i finalitzaran el 26 de juliol i es duran a terme majoritàriament a partir de les 19:00 hores. Totes seran gratuïtes i es realitzaran als diferents equipaments del municipi; Centre Social Matzem, plaça Matzem, Canyaret, Casa de Ferro i la Plaça de l’Església.

A més, aquest estiu tornarà també el “Bus de la Festa”. Un servei de transport comarcal que permetrà a tots estar més tranquils quan els joves vagen a les festes dels voltants ja que no hauran d’agafar un vehicle per a desplaçar-se. Aquest transport, eixirà des de la Casa de Ferro a les 23:30 i tornarà al mateix punt a partir de les 05:00 hores.

Les eixides seran les següents: dissabte 13 de Juliol a Millena, dissabte 20 de Juliol a L’Orxa i dissabte 3 d’Agost a Benimarfull. Els tiquets podran adquirir-se al Centre Jove a partir del 24 de Juny al preu de 4 euros.

Al respecte de la recuperació del servei de bus per a gaudir de les festes dels municipis veïns l’edil de Joventut ha al·legat que “era una cosa molt sol·licitada sobretot per les famílies que volen que els seus fills i filles puguen gaudir de les festes i oci nocturn amb seguretat”. Per últim ha convidat a tota la joventut “esperem que hi haja participació i que la joventut murera gaudisca de l’estiu al poble, s’han atés algunes de les propostes que ens han fet i els gustos que actualment té la gent d’aquesta edat”.