Home Destacats Muro viu unes espectaculars Entrades dels Moros i Cristians amb els carrers...

Muro viu unes espectaculars Entrades dels Moros i Cristians amb els carrers plens de gom a gom

0
SHARE

La Festa de Moros i Cristians, màxim exponent de la cultura i les tradicions de la muntanya alacantina, segueix durant el mes de maig fent vibrar a diferents localitats de la zona. Després del pas dels festejos per Alcoi, Banyeres i Onil, ara és Muro qui viu fins a aquest dilluns 15 de maig els seus dies grans en honor a la Mare de Déu dels Desemparats. Tot a una localitat que té una peculiaritat en quant als principals actes que es duen a terme durant les Festes, com són les Entrades. La vila murera, a diferència de la resta de localitats de la zona, les celebra en dos dies separats.

La primera jornada d’Entrades ha sigut per a les tropes cristianes, seguint l’ordre habitual que es dona a la resta de poblacions que celebren Moros i Cristians. Les sis filaes que composen el bàndol de la creu han estat encapçalades pel Contrabando, amb el seu capità Marcos Cascant. Després del pas de Pirates, Mare de Déu, Templaris i Arquers, l’Abanderada Iolanda Parrés ha tancat la desfilada amb els Maseros.

Diumenge per a la mitja lluna

Ja el diumenge 14 ha sigut el torn per a les tropes de la mitja lluna, acaparant una nova jornada de Festa que ha mantingut el nou escenari elegit pels festers per a desenvolupar les Entrades ple de murers i visitants. La capitania dels Tariks, amb Javi Rodríguez al front, ha estat seguida per Marroks, Realistes, Llana, Moros del Rif i Verds, encapçalats per la seua Abanderada Maruja Vilaplana.

Els actes festers posen punt i final aquest dilluns amb la celebració de les ambaixades i els alardos, precedits de la distintiva Ambaixada del Tonell.