Home Alcoi Puig anuncia a Alcoi una inversió de 81M€ per a l’Hospital Verge...

Puig anuncia a Alcoi una inversió de 81M€ per a l’Hospital Verge dels Lliris si governa després del 28M

0
SHARE
Ximo Puig junt a l'Alcalde d'Alcoi durant el mítin celebrat a la ciutat dels ponts.

El President de la Generalitat i Secretari General del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat una inversió de 81 milions d’euros per a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Sobre això, ha explicat que les obres consistiran en “l’ampliació i l’adequació dels espais”, però també en la consolidació del personal. Així, ha destacat que al juny començaran les obres del pàrquing de l’hospital i aquest estiu es licitarà el projecte dels edificis de Consultes Externes i l’edifici administratiu/cafeteria.

Després d’això, el líder dels socialistes valencians ha posat com a exemple l’Hospital d’Ontinyent, “que ja és una realitat” i on s’han invertit més de 40 milions d’euros. Així s’ha manifestat el líder dels socialistes valencians durant un acte que ha tingut lloc a Alcoi i en què també ha participat l’Alcalde de la localitat i el candidat socialista a l’Alcaldia, Toni Francés; el candidat socialista a l’Alcaldia d’Ibi, Sergio Carrasco; la candidata socialista a l’Alcaldia d’Onil, Humi Guill; i l’Alcalde de Fageca i candidat socialista a l’Alcaldia, Ismael Vidal.

A més, la trobada ha estat moderada per la secretària d’organització de JSPV La Muntanya, Rocío Briet.Això és política útil. Hi ha política que retalla i una altra que millora els serveis per als ciutadans”, ha incidit el president, que durant la seva intervenció també s’ha referit als nombrosos avenços en educació.

Educació, ciència i ajudes a les famílies

En aquest sentit, ha criticat que el PP propose “educació gratuïta de 0 a 3 anys” perquè “encara no se n’han assabentat que els nens i nenes valencians ja tenen educació de 2 a 3 anys gratuïta”, ha explicat Ximo Puig després d’afegir que “tenim la credibilitat d’haver-ho fet i ara ho farem de 0 a 2 anys, aquest és el camí”.

El líder dels socialistes valencians també ha recordat que, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València (UPV), es posarà en marxa el Parc Científic a Alcoi i que serà el primer de la UPV fora de la seu central. Així mateix, ha destacat que “continuarem amb aquest procés que ens ha portat a millorar tots els indicadors econòmics i socials”, ja que, tal com ha explicat el President, !a Alcoi ha disminuït l’atur en un 30% des del 2015 i això és un fet molt important”.

Durant la seua intervenció el líder dels socialistes valencians també ha assenyalat, el dia Internacional de les Famílies, les mesures de suport a les famílies que els socialistes valencians posaran en marxa en la propera legislatura i que, segons ha explicat, “afectaran a tots els àmbits”. Així ha recordat que a partir de la propera legislatura les famílies de dos fills tindran tots els beneficis de les famílies nombroses, però, a més, ha afegit que “ajudarem les famílies amb les extraescolars, i deduccions fiscals per a despeses d’odontologia i oftalmologia”.

“En total serà un estalvi de fins a 500 euros a l’any de desgravació”, ha matisat. “Es tracta que una parella jove prengui la decisió de tenir més fills sense tenir al cap limitacions econòmiques. Hem de protegir totes les famílies perquè decidisquen amb llibertat, forma part del nostre ADN; Igualtat i Llibertat”, ha apuntat. El President de la Generalitat ha agraït a l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el suport per sumar-se a aquesta iniciativa que al municipi beneficiarà 2.300 famílies.

Aposta per la reindustrialització

Pel que fa al procés de reindustrialització de la comarca, el secretari general dels socialistes valencians ha destacat el “dinamisme i la qualitat” dels polígons industrials de la zona. “Als anys de govern del Partit Popular, la desindustrialització semblava irreversible i hem vist que no, que hi ha un procés dinàmic en aquests moments de digitalització, de capacitat d’actualitzar les produccions” ha assenyalat.

“Nosaltres creiem en la indústria. Una de les primeres lleis que vam aprovar va ser la llei de parc industrials i seguirem amb la política de reindustrialització. Mai renunciarem a la plena ocupació perquè volem que tothom tinga una feina digna, i la indústria dóna llocs de treball dignes”, ha conclòs Puig.