Home Alcoi Robots capaços de millorar la logística interna d’edificis, la darrera evolució del...

Robots capaços de millorar la logística interna d’edificis, la darrera evolució del Campus d’Alcoi de la UPV

351
0
SHARE

La robòtica és una de les disciplines més destacades de quantes es treballen a les aules del Campus d’Alcoi de la UPV. Es tracta d’un dels principals vectors d’evolució futura de la societat en tots els seus indrets, inclòs el laboral. Com utilitzar dispositius no humans i que puguen optimitzar tasques logístiques és una de les línies d’investigació del campus alcoià de la politècnica.

Tant és així que un equip d’investigadors del principal ens formatiu alcoià s’ha centrat en aquest punt. Una tasca finançada dins dels projecte comunitari Endorse i que ha facilitat avanços en robòtica per a logística. De fet, els investigadors del campus han aconseguit enllestir i programar robots capaços d’optimitzar el repartiment de diferents elements -inclosos els medicaments- dins d’un o diversos edificis.

La idea és aconseguir robots que siguen capaços de desenvolupar-se en llocs molt concorreguts de gent gràcies, entre altres, a l’evolució dels seus sistemes de navegació. No és l’única opció que tenen aquests dispositius, que a banda d’estalviar temps per als humans en aquesta tasca, també podrien detectar problemes sanitaris. Fet bén útil en etapes com l’actual, marcada per la pandèmia de coronavirus.