Home Alcoi Nèstor Abad i Violeta Feliciano: dos múltiples campions d’Espanya nascuts a les...

Nèstor Abad i Violeta Feliciano: dos múltiples campions d’Espanya nascuts a les comarques

938
0
SHARE

El lligam de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb el món de l’esport és una senya d’identitat de la zona. Ho és no sols per la gran quantitat de persones que practiquen diferents disciplines, sinó també per la quantitat de campions que han deixat les localitats de la muntanya alacantina. En el darrer pont de la Constitució s’han conegut a dos nous en altres tantes disciplines: gimnàstica artística i orientació.

Es tracta de dos especialitats en les que l’interior alacantí és referent nacional degut a figures com l’alcoià Nèstor Abad i la colivenca Violeta Feliciano. Tots dos s’acaben de proclamar campions nacionals en els seues respectius esports, i no només en una especialitat. De fet, Abad ho ha fet per cinquena vegada des que en 2015 es proclamara per primera vegada Campió d’Espanya. En aquesta ocasió ha sigut a Valladolid, on arribava com a favorit. Ho ha confirmat imposant-se en 3 dels 6 aparells en que consisteix la prova.

Per la seua banda, l’atleta d’Onil Violeta Feliciano ha resultat bicampiona nacional d’orientació en el campionat disputat en Extremadura. La d’Onil s’ha imposat en la Mitja i Llarga Distància en una disciplina en la que els atletes del Centre Esportiu Colivenc dominen des d’anys enrere.