Home Alcoià Només 5 localitats de la muntanya no es troben encara en fase...

Només 5 localitats de la muntanya no es troben encara en fase de ‘nova normalitat’ per Covid19

766
0
SHARE

Les setmanes posteriors al Nadal van portar a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a registrar algunes de les pitjors dades de seguiment de la pandèmia de coronavirus a tota la Comunitat Valenciana. En alguns casos, inclús de tota Espanya, on algunes localitats com Ibi i Onil van arribar a apropar-se a una incidència de vora 5.000 casos/100.000 habitants. Uns dos mesos després, eixa situació pareix haver quedat enrere, cosa que ha ocorregut a tota la regió.

La muntanya alacantina comença la setmana d’entrada de la primavera amb dades esperançadores. A hores d’ara són solament 5 de les 32 poblacions de la zona les que registren una incidència superior als 25 casos/100.000 habitants. Aquesta dada marca l’entrada en dades de seguiment pròpies de la coneguda com a ‘nova normalitat’, una situació en la que la transmissió del virus està controlada. En concret, sols l’Orxa es troba en risc alt amb 173 punts que es deuen a un únic contagis. Altres dos localitats -Banyeres i Cocentaina- es troben en risc mig amb 113 i 52 punts, amb 8 i 6 casos actius respectivament. I dos més -Muro i Onil- estan en risc baix amb 43 i 27 casos/100.000 habitants, amb 4 i dos positius respectivament. La resta de poblacions estan per davall dels 25 punts, en fase de ‘nova normalitat’.

Altres territoris espanyols ja es troben registrant increments en els contagis, anticipant el que podria ser una quarta onada que, previsiblement, serà menys greu que la tercera. A la Comunitat Valenciana segueixen vigents algunes de les mesures més restrictives de tot el país per a controlar l’expansió de la Covid19. Un fet que no permet massa aforaments a cap lloc, però que contribueix a mantenir el virus a ratlla mentre avança la campanya de vacunació. Mesures que estaran actives fins el proper 12 d’abril.

A banda de a les poblacions amb risc per damunt dels 25 casos/100.000 habitants, el coronavirus únicament està present a l’interior alacantí a Alcoi i Ibi, amb 14 i 5 casos actius. Totes dos estan en dades de ‘nova normalitat’ respecte a la pandèmia.