Home Alcoià Economia Sostenible dota vora 4,5 milions d’euros en ajudes a la millora...

Economia Sostenible dota vora 4,5 milions d’euros en ajudes a la millora de 30 àrees industrials de la muntanya en 2021

916
0
SHARE

Per cinquè any consecutiu, la Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix el murer Rafa Climent ha aprovat una nova tanda d’ajudes per a millorar els polígons industrials valencians. Aquesta aposta per optimitzar el funcionament de les superfícies industrials valencianes porta executant-se des de 2017 gràcies al treball de la Plataforma per la Reindustrialització de les Comarques Centrals Valencianes, composada per patronals, sindicats i ajuntaments entre els que es troben els de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Ara, el departament que comanda Climent ha aprovat una nova remesa d’ajudes que arribaran a bona part de polígons industrials de tota la Comunitat. Per als de la muntanya alacantina, les ajudes sumen prop de 4,5 milions dels més de 32 que es repartiran més de 260 superfícies industrials de 162 localitats valencianes. Alcoi, Cocentaina, Castalla, Ibi, Onil, Muro, Banyeres, Gaianes o Beniarrés són algunes d’elles. Les ajudes per a cada polígon oscil·len entre els 45.000 i els 165.000 euros, destinats a millorar no sols la vessants visual dels polígons de la zona, sinó també la seua operativitat, de forma especial, la sostenibilitat.

Ibi és la població que més zones veurà millorades amb un tota d’11 i una inversió propera al milió i mig d’euros. Alcoi rebrà inversions en les seues 5 zones industrials per més de 800.000 euros. A Cocentaina, 3 àrees industrials rebran uns 440.000 euros mentre a Onil també 3 polígons milloraran amb una inversió propera al mig milió d’euros. Una xifra similar a la que rebrà Banyeres per a altres tants polígons i a les que es sumen els 320.000 euros que rebran 2 polígons de Castalla i els 165.000 d’un polígon a Muro i altre tant al de Gaianes. Unes inversions que demanen els propis ajuntaments, cada vegada més conscients de que l’estat de les seues àrees industrials redunda en l’economia i l’ocupació que genera el seu teixit industrial.

A totes aquestes ajudes cal sumar els més de 60.000 euros que rebrà Beniarrés dins d’una línia d’ajudes orientada a fixar el teixit productiu en àrees en risc de despoblament.