Home Alcoià Només l’1,82% dels llits hospitalaris estan ocupats per pacients Covid als hospitals...

Només l’1,82% dels llits hospitalaris estan ocupats per pacients Covid als hospitals alacantins, un 0,8% menys que a la CV

329
0
SHARE

L’ocupació total de llits hospitalaris en els hospitals de la Comunitat Valenciana és en aquests moments del 69,29%, dels quals un 66,65% estan ocupades per pacients no Covid19 i un 2,64% per pacients Covid19. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que “després de més d’un mes amb una incidència acumulada per sota de 50 als 7 i 14 dies, el balanç de l’ocupació dels llits hospitalaris d’aguts i de crítics, demostra que la Comunitat Valenciana està molt per davall de la mitjana”.

Per a la titular de Sanitat, “això vol dir que el comportament de la ciutadania tot aquest temps ha estat exemplar, que les mesures restrictives, tot i ser dures, han funcionat i que, evidentment, hem contribuït tots amb la nostra responsabilitat al fet que les xifres de hospitalització siguin una de les millors xifres de tot l’Estat”.

En concret, el percentatge d’ocupació de llits de crítics és del 61,40%, on el 9,32% són llits ocupats per pacients amb infecció per coronavirus. En planta, el percentatge d’ocupació de llits per pacients Covid19 és de un 2,21%. Per províncies, a Alacant el percentatge de llits ocupats per pacients Covid19 és del 1,82% davant el 63,74% d’ocupació de llits de pacients no Covid19. D’aquesta manera, el nombre de llits ocupats Covid puja actualment a 64 (47 en planta i 17 de crítics) en aquesta província.

A Castelló, l’ocupació de llits és de 4,66% (Covid19) i 57,57% (no Covid19). El nombre de llits ocupats Covid se situa en 56 (44 en planta i 12 de crítics). I a València, l’ocupació de llits Covid suposa actualment un 2,73% del total de llits, mentre que el percentatge de llits no Covid puja a un 71,24%. El nombre de llits ocupats Covid és de 126 (99 llits a planta i 27 de crítics).

Segons Barceló, “malgrat que aquests indicadors són favorables i estan per davall de la mitjana, no podem oblidar en cap moment que el virus segueix transmetent i hem de, per tant, seguir totes les recomanacions que estan a hores d’ara implantades a la Comunitat Valenciana. No ho oblidem, hem de seguir cuidant-nos per poder tenir cura dels altres”, ha conclòs Barceló.