Home Alcoi Noves mostres d’incivisme amb brutícia i deixalles a la Plaça Jaume el...

Noves mostres d’incivisme amb brutícia i deixalles a la Plaça Jaume el Conqueridor d’Alcoi

245
0
SHARE

Una dita popular resa que les crisis trauen el millor i també el pitjor de les persones. Una realitat que s’ha pogut constatar, per exemple amb els casos de veïns que insten a professionals sanitaris o de comerços alimentaris oberts a abandonar les seues llars per a no contagiar a famílies confinades. En l’extrem contrari, els milers de voluntaris que han fet arribar dispositius de prevenció a quasi qualsevol ciutadà de les poblacions de les comarques.

Però a Alcoi també s’han detectat pràcticament des del principi de la pandèmia accions allunyades d’un comportament cívic. Durant les primeres setmanes, alguns propietaris de mascotes van prescindir de retirar les deposicions dels animals. Un fet que dificulta la desinfecció i suposa multiplicar els punts de rics degut a la brutícia. Tot i que aquestes accions incíviques no s’han aturat, ara la ciutat dels ponts s’ha trobat amb més tipus d’aquestes actuacions.

Ja sigut concretament a la Plaça Jaume El Conqueridor, on el Departament de Medi Ambient ha detectat abocaments fora dels llos pertinents. A banda de l’empobriment de la imatge de la ciutat, aquests comportaments suposen més focus de risc per l’empitjorament de la neteja. Es tracta d’actuacions que estan recollides en l’Ordenança Municipal de Neteja, i que poden ser sancionades amb multes d’entre 750 i 3.000 euros.