Inici Castalla Castalla prepara modificacions pressupostàries per a dotar d’ajudes a comerç i pimes...

Castalla prepara modificacions pressupostàries per a dotar d’ajudes a comerç i pimes locals

234
0
COMPARTIR

La fase més crítica de la crisi sanitària del coronavirus pareix haver passat, al menys en la seua primera onada. Però les conseqüències que mes i mig de tancament de comerços, empreses i negocis ha detonat altres crisis: l’econòmica -deguda a l’aturada sobtada de la producció i el comerç- i la social -amb milers de famílies afectades per pèrdua de treball i reducció d’ingressos-.

Per a donar resposta a les demandes d’aquests dos col·lectius afectats pel Covid19, els diferents ajuntaments treballen en enllestir ajudes amb les que oferir possibilitats a tots dos. Als primers de reobrir portes quant abans sense perdre massa múscul econòmic; i als segons amb serveis socials que els facen no caure en l’exclusió social. És el cas de Castalla, que després de la reunió mantinguda entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i el President de la Generalitat, Ximo Puig, busca fórmules per a activar ajudes.

La capital de la Foia ja ha aconseguit per a enguany rebaixes en taxes com la de l’IBI, però ara avalua quines seran les partides des les que es desviarà pressupost per a dotar les ajudes. Moltes de les inversions previstes en el pressupost d’enguany no es duran endavant, pel que eixos fons aniran destinats prioritàriament a ajudar a comerç, pimes i autònoms de la població. Pel moment es desconeixen quantitats concretes, que seran negociades també amb els grups de l’oposició, segons afirma l’equip de govern.