Home Cocentaina Obert el termini de presentació de propostes per als pressupostos participatius de...

Obert el termini de presentació de propostes per als pressupostos participatius de 2024 a Cocentaina

0
SHARE
Cartell dels Pressupostos Participatius de Cocentaina en 2024.

L’Ajuntament de Cocentaina acaba de posar en marxa el procés per a presentar projectes per als pressupostos participatius del 2024. Enguany, el termini es tancarà el 31 de desembre, de manera que els informes de viabilitat puguen ser redactats en gener i votar a finals de febrer, després d’un període d’al·legacions.

El Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació i gestió municipal a través d’un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de manera directa a què es destina una part del pressupost municipal. La participació en el procés està oberta a totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Cocentaina.

Per a poder presentar les propostes hi ha dues vies: de manera presencial, al Servei d’Informació a la Ciutadania (SIC), ubicat a la planta baixa de l’Ajuntament; o bé telemàticament, mitjançant la Seu Electrònica. Així mateix, cal adjuntar a la sol·licitud un document on es detalle què es vol fer, l’objectiu, el lloc i el pressupost aproximat. A aquest document es poden afegir fotografies, plànols i tot allò que es considere adient.

Votacions en febrer

Una vegada tancat el termini, les propostes passaran a la fase d’estudi de la viabilitat per part del personal tècnic municipal, que ha d’emetre els informes abans que s’acabe el mes de gener del 2024, moment en què es faran públiques les propostes, ja que la votació està previst que tinga lloc a finals del mes de febrer.

La Regidora de Participació Ciutadana, Irene Barrachina, ha volgut “animar a tots els contestans i contestanes a participar i a proposar iniciatives amb les quals puguem millorar el nostre poble. El que tenim clar des de l’Ajuntament és que necessitem als nostres veïns i veïnes per a construir el futur que volem”.